AVUI A POL

GETAFE - ESPANYOL: DUEL A TERRA DE NINGÚ

15/04/2018
El Coliseum, escenari d'un partit intranscendent entre dos equips sense més objectius que acabar l'any oferint una bona imatge; està per veure si els de QSF són capaços de donar continuitat al vist a Mestalla. La transmi del partit, a beteve 91.0fm ràdio

Getafe, 17:10h Ja tenim l'onze que planta QSF davant el Getafe: jugaran Pau, Marc Navarro, Dídac Vilà, David López, Hermoso, Carlos Sánchez, Darder Jurado, Melendo, Baptistao i Gerard. 


Redacció, 7:30h L'Espanyol va fer diumenge passat a Mestalla el millor partit a domicili de tot el curs; malgrat no es va poder aconseguir el que hagués estat el segon triomf lluny de Cornellà-El Prat de tot el curs després del sumat el passat mes de gener a la Rosaleda enfront del Málaga -la resta, set empats i altres tantes derrotes- les sensacions que van quedar entre l'espanyolisme van tenir un regust força més dolç que no pas amarg. Tot just en el dia en que Quique Sánchez Flores va haver de cedir el testimoni a un dels seus ajudants, Antonio Díaz, a causa d'un procés víric -el madrileny va fer arribar les seves ordres via telèfonica des de Barcelona, pel que el mèrit, igual que les crítiques quan els plans no funcionen, ha de ser seu en la major mida-, es va veure una versió molt millorada respecte a la que per exemple, va naufragar en l'anterior sortida al Villamarín. L'actuació dels espanyolistes va venir a confirmar el seu bon paper enfront dels conjunts més ben classificats i per tant, amb major potencial de la de Lliga espanyola com Atlético, Real Madrid, Barça i el mateix equip taronja, el que millors resultats acredita en els últims dos mesos de competició. Per desgràcia, la irregularitat dels de Quique, que davant rivals de la seva Lliga no han pogut donar la talla, els ha impedit arribar a l'últim tram de la competició amb opcions de lluitar per Europa, amb el que només queda en aquests últims set encontres que resten fins al final del curs que intentar millorar la situació classificatòria i regalar alguna alegria, d'aquestes que com admetia Víctor Sánchez al llarg de la setmana, tan poques ha rebut la patidora afició espanyolista.

El Getafe, estabilitzat de la mà de Bordalás

Amb aquesta idea viatja el nostre equip a Getafe per enfrontar-se a un quadre, el de Pepe Bordalás, que amb la seva derrota la passada jornada al camp del sorprenent Alavés va perdre l'oportunitat d'acostar-se a la cobejada setena plaça a la qual ha estat opositant durant força setmanes. En qualsevol cas, s'ha de destacar que de la mà del tècnic alacantí, que ha sonat amb força en òrbita perica però que està ja a prop de signar la seva renovació fins al 2020, els azulones an cap cas han patit i han aconseguit embastar de manera més que folgada l'objectiu amb el qual afrontaven el retorn a Primera, la permanència. Màxim responsable ara fa un any d'un ascens que fins que no es va fer càrrec de l'equip semblava impossible, aquest treballador i ambiciós tècnic, forjat a base de passar per la banqueta  d'equips considerats "menors", ha sabut canviar a millor la dinàmica del club madrileny, fent elevar el llindar dels seus objectius. Divendres, en la prèvia de l'encontre, va definir el que espera d'aquesta recta final de temporada, que no és una altra cosa que acabar el millor i sumar tres punts davant l'Espanyol que els permetrien donar ja per tancat matemàticament l'objectiu: "Aquest és un partit difícil però molt important. Hem de seguir creixent en aquesta línia. L'equip ho dóna tot, juga per guanyar, té molt bones sensacions en el camp, i tenim molt en joc. És molt important quedar el més amunt posible. Estem obligats a intentar guanyar a l'Espanyol i fer bon partit". Per fer-ho, no podrà comptar amb Arambarri i  Bergara, pel que Fajr i Flamini estarien al mig del camp.  Tornarà Portillo, absent contra l'Alavés i clau en tsaques de creació.

Bordalás i QSF, en la prèvia de l'encontre 

Buscant nous reptes cara al que resta de curs 

A Mestalla, i per moments, el nostre equip va deixar detalls que recordaven la contundència defensiva dels millors trams del primer any de projecte i una fase ofensiva intensa tot i que poc encertada a l'hora de resoldre cara a porta contrària;  una versió que va ser capaç de posar en dificultats un dels millors conjunts de la Lliga amb un plantejament valent, atrevit, associatiu i amb bones respostes a nivell individual i de grup que per desgràcia, no ha estat la tònica habitual al llarg del curs. El fet de no haver donat la talla davant rival de perfil igual o inferior ha condemnat els de QSF a oblidar-se d'objectius engrescadors i limitar-se a aquesta minilligueta esmentada més a dalt i que disputaran els equips que es situen entre desena i la dissetena posició de la taula. Un repte potser poc engrescador. Però que caldrà donar per bo si serveix per veure fins al final de curs un equip més ferm i atrevit, a l'estil del de València, que ens permeti passar pàgina i centrar-nos en la construcció del proper projecte amb millors sensacions que no pas les actuals. La imatge que deixi l'Espanyol al camp pot marcar la diferència entre el fer el pas de renovar el carnet de la 2018-19 o de donar ordre al banc de no acceptar el rebut, quelcom important a nivell d'ingressos en un moment en que toca redefinir els plantjaments econòmics del projecte i apostar per l'autogestió. Una altra de les assignatures pendents que cal aprovar és el del rendiment a domicili, un dels aspectes que juntament amb el del gol ha estat un autèntic llast que ha penalitzat les aspiracions del conjunt blanc-i-blau. Només una victòria en tot el curs és un guarisme propi d'equips que lluiten per la permanència, i la visita al Coliseum ofereix en principi una bona oportunitat per començar a maquillar-la. Ahir, en la prèvia, QSF va deixar clar que espera que les darreres set jornades de Lliga serveixin per assolir la regularitat que no ha tingut fins ara el conjunt blanc-i-blau. La visita al Coliseum ha de servir per donar continuïtat a la bona imatge oferta a València, "Necessitem trobar la sensació d'il·lusió que no hem tingut fins ara, aquella que es té després de guanyar dos partits consecutius", i tenint en compte com va destacar el joc vist a Mestalla, no seria d'estranyar que donés continuitat a l'onze que va jugar enfront dels de Marcelino. Una de les grans incògnites està en el lateral esquerre, i en si la suplència de l'Aarón la passada jornada és un toc d'atenció puntual o si es tornarà a repetir avui.

Onzes possibles

onzes-possibles.png

Protagonistes a seguir

versus-jugadors.png

Al Getafe destacarem la figura d'Ángel, que amb 12 gols és el pitxixi azulón; el tinerfeny, que va començar de suplent en un equip on molts apostaven que no anava a ser tan important com ho ha estat, te un estil de joc que recorda al de Gerard Moreno, és a dir, no és el típc post estàtic sinó que es mou per buscar-se els espais, pressionar fins a l'últim moment i lluitar els 90 minuts enfront de la defensa rival. Pel que fa a l'Espanyol, ens fixarem amb el futbolista més destacat de l'equip a Mestalla, Óscar Melendo;  va ser l'encarregat de donar-li velocitat a les accions de l'equip. Com apuntava aquesta setmana el nostre company Joan Camí en un article per emmarcar, es tracta dels pocs elements que han donat emoció a una temporada per a oblidar en molts aspectes. Ahir mateix, el tècni es desfeia en elogis: "Sempre he pensat que si Melendo no ha jugat més és per culpa de l'entrenador. Aquest jugador el dia que el posés d'entrada seria complicat treure'l de l'onze titular i s'hi quedaria. Però també implica treure jugadors importants. Parlem d'un relleu generacional. Però és un futbolista que sabem perfectament el que ens dona: conducció i un contra un".

La transmi del partit, a betevé 91.0fm ràdio

L'equip de PericosOnline us oferirà com sempre la narració en clau 100% espanyolista del partit. La cita és a les 18:30h, tot i que connectarem mitja hora abans amb el Coliseum Alfonso Pérez per conèixer la darrera hora del partit, i posteriorment us acompanyarem fins a 45 minuts després de la finalització del mateix. Tot això com sempre a betevé 91.0fm, la radio municipal de Barcelona, conjuntament amb l'equip de PericosOnline.