AVUI A POL

SITUEN RUBI EN LA POLE PER SUBSTITUIR QSF

19/03/2018
Segons Tiempo de Espanyol, seria l'escollit; amb passat perico -va dirigir al filial entre 2005 i 2008, aconseguint en el seu primer curs l'ascens a 2ª B- està signant una gran temporada al front de l'Huesca.

Redacció, 19h (actualització 19/3/18, 8:15h) Tiempo de Espanyol apunta el nom de Joan Francesc Ferrer, Rubi, com l'entrenador escollit per substituir Quique Sánchez Flores al front del primer equip de l'Espanyol, pendent que es resolgui l'any de contracte que te el madrileny. Ja fa unes setmanes, se l'havia inclós juntaments com noms com el de Machín amb el perfil que agrada per agafar les reges de l'equip. Rubi, que acaba contracte al juny amb l'Huesca, te passat perico: va dirigir al filial entre 2005 i 2008, aconseguint en el seu primer curs l'ascens a 2ª B; durant aquella etapa, va tenir sota les seves ordres homes com Javi López, Javi Márquez, Kiko Casilla o Raúl Baena. Després d'una etapa força destacada al front del Girona, va fitxar pel Barça com a assistent dels cos tècnic del primer equip del Barcelona, on es va estar fins l'estiu del 2014 en que vels dirigents blaugrana van decidir que no continués a l'entitat. Posteriorment, va dirigir al Valladolid, al qual va estar a punt de pujar a Segona divisió; una bona temporada malgrat van acabar destituint-lo per no aconseguir pujar de categoria en els play-offs en ser eliminat per la UD Las Palmas que el va fer ser inclós en la llista de candidats per ocupar la banqueta després de la marxa de Javier Aguirre; l'aleshores director esportiu blanc-i-blau Òscar Perarnau el coneixia a la perfecció, fins i tot va substituir-lo a la banqueta quan va ser cessat com a tècnic del filial perico després d'una derrota a la Nova Creu Alta davant el Sabadell. Finalment, l'entitat va apostar per Sergio González, i mesos més tard Rubi iniciava una nova aventura professional al Levante, on no va poder evitar el descens a Segona. Després de passar per la banqueta de l'Sporting en substitució d'Abelardo, el 23 de juny de 2017 va ser contractat com a entrenador de la SD Huesca ocupant el lloc d'Anquela, equip al qual està a punt de pujar a Primera divisió.

Les explicacions de Javier de Haro a Esports COPE

Rubi mai ha amagat la seva condició de "perico de cor", com va testimoniar al seu dia a PericosOnline.tv.  En l'esmentada entrevista, en ser preguntat per quines eren les seves aspiracions a nivell professional i com compatibilitzava el seu amor al colors blanc-i-blaus amb el seu desig de crèixer a nivell professional, responia d'aqesta manera: "Com a entrenador, lògicament, vols arribar al més alt possible. Jo estic al meu club i tinc un marge de tranquilitat que em fa estar molt a gust. Si puc, seguiré aquí, si no, hauré de buscar alternatives, però mai penso deixar de banda el meu cor espanyolista".