AVUI A POL

Des de Montjuïc per César Santos

Quina injustícia, Jaspe

Salvador Jaspe ha deixat de ser entrenador de l'Espanyol. L'entrenador d'Olot posa el punt final més trist a la seva etapa com a tècnic blanc-i-blau on ha demostrat ser un gran professional i treballador. La seva arribada es va produir en un moment molt crític per a l'equip, que es trobava molt a prop de la zona de descens i va ser capaç de canviar la cara de l'Espanyol. Sota la seva direcció les blanc-i-blaves van estar sis partits seguits sense perdre, van oferir bon joc i van finalitzar a la novena posició de la classificació.

De cara a aquesta temporada, s'ha confeccionat una plantilla que tenia tots els números de patir per salvar la categoria. Els pronòstics s'han complert i l'Espanyol és últim amb només dos punts; a vuit de la salvació. Quan això succeeix, el més fàcil és fer fora a l'entrenador. Doncs, quina injustícia. Jaspe no mereixia aquest final després de salvar-nos el cul l'any passat. Totes les jugadores que han parlat amb els mitjans han mostrat el seu suport a l'entrenador, sempre. Mereixia més confiança per part de la direcció esportiva i una oportunitat de revertir la situació.

L'Espanyol era la primera experiència al futbol femení de Salvador Jaspe i li va valer menys de mitjà temporada per millorar la puntuació al final de lliga de l'equip de les dues temporades anteriors i per aconseguir la millor posició a la taula des de 2015. A més, dels 35 punts que va obtenir l'equip blanc-i-blau la temporada passada, 18 d'ells els va aconseguir Jaspe entre la jornada 20, quan va debutar, i la 30. És a dir, va convertir un equip que havia signat 17 punts de 57 abans de la seva arribada, en un capaç de fer 18 de 33. No crec que ningú amb aquests números mereixés ser acomiadat.

Val a dir que, un cop comesa la injustícia, crec que pot estar ben jugada la tria de Jordi Ferrón. Les seves cinc temporades al Seagull de Badalona van ser tot un èxit i va fer promoció d'ascens a Liga Iberdrola en tres ocasions, una d'elles quedant-se absolutament a les portes. Però, necessitarà el mateix que requeria Jaspe, més recursos. Si no es millora la plantilla, l'equip està condemnat. La direcció esportiva s'ha de posar les piles ja. Tenim poc temps i vuit punts a remuntar. Ja anem tard. Hem de córrer.

César Santos

@cesarsg96    


 02/05/2020 El día en que conquistamos Alemania
 26/02/2020 Fa temps que és el torn dels jugadors
 17/01/2020 Ya no vale mirar a otro lado con el femenino
 04/12/2019 No puc evitar creure-hi
 26/11/2019 Que sean valientes
 06/11/2019 Escape room
 02/10/2019 Anem set partits tard
 19/09/2019 Una nova oportunitat
 28/08/2019 Ha de ser la primera gran setmana
 02/08/2019 La eclosión de Víctor Gómez
1 | 2