AVUI A POL

Des de Montjuïc per César Santos

Més marge suposa més seny

La present setmana va començar de forma molt positiva quan vam rebre la notícia de l'ampliació de capital per part del club. Aquest fet suposa una bona notícia per la sostenibilitat econòmica del club, així com pel vessant esportiva, ja que el marge salarial de l'equip puja de 57 a uns 65 milions d'euros. Aquests vuit milions permeten més incorporacions per part del club que, a més, no està obligat a vendre jugadors per preus irrisoris després de l'ampliació de capital.

Ara bé, no podem tornar a caure en errades del passat. Aquelles que ens van succeir quan va arribar Chen Yanseng i, per primera vegada, veiem la possibilitat de tenir diners a les mans per reforçar la plantilla. Els primers mesos després de l'arribada del president xinès l'Espanyol va fer despeses desorbitades en renovar contractes a jugadors als quals se'ls assignava un sou desorbitat. També, en temps de mercat de traspassos, es duien a terme incorporacions amb fitxes altíssimes i contractes que asseguraven un augment del sou progressiu per cada temporada, independentment del rendiment del jugador.

Què va passar finalment? Que vam gastar tot el marge salarial que teníem assignat i vam haver de començar a treure'ns jugadors de sobre de manera precipitada. Un exemple clar és de Caicedo, primer jugador que va renovar després de l'arribada de Chen Yanseng i que va passar a tenir una fitxa de més de cinc milions d'euros bruts. Un any després de signar el contracte, necessitàvem vendre'l com fos per tal de poder reforçar la plantilla, ja que no teníem més marge salarial i ell era el jugador que més espai salarial deixava lliure.

Un altre de les bogeries que va cometre el club és el sou dels porters. La fitxa de Diego López supera els cinc milions, cosa que encara és salvable perquè el seu rendiment és indiscutible. Tot i això, que l'Espanyol pagui més de cinc quilos a un jugador és un acte imprudent. D'altra banda, Roberto cobrava uns tres milions, cosa que suposava que entre els dos porters, haguéssim fet una inversió de vuit milions dels 57 que teníem disponibles. Senyal que no ens organitzàvem gaire bé.

El marge ha tornat a augmentar per bé del club i necessitem aprendre dels errors del passat i impedir que tornem a estar escanyats en el tema salarial. Abans d'aplicar sous desmesurats, espero que es tinguin en compte les necessitats de la plantilla i el rendiment dels jugadors. No podem anar al mercat sense marge i condicionats a vendre per poder reforçar la plantilla. En els últims mesos, el club està mostrant molt més seny i professionalitat a l'hora d'actuar en totes les parcel•les, espero que així sigui també a l'hora de distribuir la nostra riquesa.

César Santos

@cesarsg96    


 02/05/2020 El día en que conquistamos Alemania
 26/02/2020 Fa temps que és el torn dels jugadors
 17/01/2020 Ya no vale mirar a otro lado con el femenino
 11/12/2019 Quina injustícia, Jaspe
 04/12/2019 No puc evitar creure-hi
 26/11/2019 Que sean valientes
 06/11/2019 Escape room
 02/10/2019 Anem set partits tard
 19/09/2019 Una nova oportunitat
 28/08/2019 Ha de ser la primera gran setmana
1 | 2