AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Aprofitar l'onada

S'ha acabat la temporada i l'equip i l'entrenador han fet la seva feina classificant-nos per l'Europa League en la millor tarda a Cornellà des que hi juguem ara fa 10 temporades. L'esclat d'alegria col·lectiva va ser dels que passaran a la història de l'Espanyol. Perquè, al cap i a la fi, el nostre club és història i es construeix a base de records i fites com les d'aquesta temporada. I perquè no cada dia s'envaeix el terreny de joc amb l'afició i els jugadors embogits.

Els números globals de la temporada són molt bons comparats amb les últimes dues dècades, per bé que s'ha fet una competició irregular amb uns trams inicial (jornada 1 a 11) i final (jornada 30 a 38) espectaculars però un tram central (jornada 12 a 29) molt per sota de les possibilitats.

Sigui com sigui, cal felicitar Rubi i els jugadors. I desitjar-los unes molt bones i merescudes vacances. Enguany hauran de tornar amb les piles ben carregades per disputar les eliminatòries prèvies de l'Europa League.

Ara el protagonisme passa a estar fora del vestidor, als despatxos del club. Els jugadors guarden les botes i Perarnau i Rufete es posen la granota de treball.

Les properes setmanes marcaran el futur immediat i no tan immediat del club. Amb la continuïtat de jugadors clau i l'arribada de nous jugadors quedarà demostrada l'aposta del President Chen. Ara que estem a Europa veurem si es gratarà la butxaca per fer el salt de qualitat que necessita l'equip per afrontar la competició europea amb garanties i la Lliga sense patiments.

En els últims mesos hem vist que el club ha començat a prendre decisions positives en l'àmbit econòmic, social i de marketing i comunicació, i que sembla que marquen un canvi de tendència en la forma de fer les coses. Tan de bo!

En qualsevol cas, el més important en un club de futbol és la plantilla del primer equip. I la confecció d'aquesta plantilla, per bé que és una tasca que han de liderar Perarnau i Rufete, vindrà totalment marcada pel qui té la clau de l'aixeta, el President Chen.

En les últimes dècades hem vist com el club no ha sabut aprofitar les fites esportives per donar un salt de qualitat (les dues Copes, la final de la UEFA, l'estrena de l'estadi de Cornellà). No hem sabut aprofitar el moment i després ho hem lamentat.

Ara l'onada torna a ser gran i maca. I el primer que ens demostrarà si la vol aprofitar és el President Chen.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog     


 03/07/2020 Els testos s'assemblen a les olles
 27/06/2020 Tornar als orígens
 07/01/2020 Només és futbol
 22/12/2019 Massa poc ens passa
 28/09/2019 Abonats que no van a l'estadi
 20/09/2019 Perdent un altre tren
 06/08/2019 Si Borja Iglesias marxa
 31/05/2019 Rubi, d'heroi a traïdor
 13/05/2019 Els últims 8 partits
 08/04/2019 De víctimes i culpables
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 28