AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Aprofitar l'onada

Tres victòries en els tres partits de casa contra rivals ben diversos i on han participat gairebé tots els jugadors de la plantilla. Paisatges esportius diferents, però en els tres partits hi ha un denominador comú: la confiança. Els homes de Rubí juguen com si la victòria fos una conseqüència inevitable de la seva fe en el joc que practiquen. De moment, així ha estat. I res no fa pensar que les coses hagin de canviar, perquè el cert és que aquesta fe és contagiosa. Poques vegades hem vist a la parròquia perica tan esperançada i engrescada, fins al punt que els escassos 13.500 d'ahir semblaven molts més. Hi ha bon rotllo a l'espanyolisme i els que ja fa temps que coneixem al club sabem que és un bé escàs que cal conservar. I exponenciar.

El primer equip està arrossegant cap endavant l'entitat. Això és la millor notícia per a qualsevol club de futbol. Però cal dir-ho, dir-ho més cops, dir-ho més alt i fer-ho servir com a ressort per rellançar l'entitat. No per crear expectatives que no es puguin acomplir sinó per augmentar i amplificar la dinàmica. Tenim un equip amb joves que volen ser protagonistes i amb veterans que volen esprémer les seves darreres gotes de talent al servei de l'equip. Tenim un entrenador valent que ha generat molt ràpidament empatia per les seves maneres i el seu estil. Hem donat la volta en un temps rècord a una situació enfangada a nivell esportiu i social. Tot això està prou bé, però ara cal que des de les oficines comencem a explotar-ho. Aprofitar l'onada.

Un amic m'explicava que, en la Copa que vam guanyar a Mestalla, com no havíem guanyat mai res, els que es van quedar a Barcelona no sabien on celebrar-ho. Uns van anar a Sarrià, altres a Canaletes (si, si, l'Espanyol també havia celebrat coses allà), no hi va haver un epicentre de la celebració. I és que l'optimisme és un sentiment tan inèdit en l'Espanyol que quan succeeix no sabem ben bé que fer-ne ni com gestionar-lo, acostumats com estem a viure en perpetua crisi. Ara estem que davant d'una situació de moral a l'alça és quan cal posar la maquinària al servei de l'expansió d'aquesta positivitat i traduir-la en creixement. Idees?

Francesc Via 

@francescviapol    


 18/02/2019 Cerocerismos
 11/02/2019 Rubi
 04/02/2019 Rayo, decisió final
 28/01/2019 No se quieren enterar
 22/01/2019 Disjuntiva clara
 15/01/2019 Bipolaritat i decepció
 07/01/2019 El gener que ens ve
 17/12/2018 Solucions
 09/12/2018 Fofos
 29/11/2018 Guasch no te la culpa
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63