AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Es busca inversor

El diccionari defineix clandestí com "ocult, fet secretament, com essent il·lícit".

Fins fa quatre dies, a ulls dels socis, el President Chen vivia en la clandestinitat perquè no li coneixíem el que li passava pel cap. En l'últim viatge que va fer a terres catalanes no li vàrem sentir la veu. Va venir, suposem que va prendre decisions, i va marxar. I en el viatge que ha fet ara tampoc li hem sentit la veu, per bé que hem pogut llegir un parell d'entrevistes a La Vanguardia i a Expansión bastant buides de contingut.

El fet d'haver triat dos diaris d'ordre imagino que ha estat per voler marcar perfil seriós, allunyat del fangar dels mitjans esportius. I, de pas, sempre és millor una entrevista en un mitjà escrit que una roda de premsa oberta on les preguntes - i els pals - són més complicats de controlar i driblar.

A les entrevistes no es fa esment al fet que l'equip no s'hagi reforçat esportivament parlant en aquest mercat de fitxatges. Només s'ha fitxat Borja Iglesias i s'ha aconseguit la cessió de Rosales. És cert que s'ha retingut David López però el referent de la temporada passada, Gerard Moreno, ens ha plantat. Tenint en compte que la campanya que va fer l'equip l'any passat es podria qualificar de discreta, objectivament se'm fa difícil pensar que aquesta plantilla, amb tants pocs retocs, passarà de la mediocritat a lluitar per Europa com per art de màgia, a no ser que Rubi tregui la vareta a passejar.

Això és futbol i, evidentment, pot passar de tot, però el sentit comú, i analitzat fredament, és difícil que desinvertint en una plantilla que va fer un paper mediocre, aquesta mateixa plantilla ens porti a Europa. Els diners han d'estar a la gespa i, aquest estiu, la majoria dels diners han anat a la butxaca del President Chen.

Diu Chen que "millorar els resultats esportius ens permetrà augmentar ingressos per entrades, abonaments i patrocinis. (...). La facturació per drets audiovisuals pujarà si el club millora la seva classificació i, sobretot, si entra en competicions europees". Per aconseguir aquests objectius cal que la pilota entri. I perquè augmenti la probabilitat de que la pilota entri cal invertir en jugadors, cal fitxar més i cal retenir els millors.

No critico que Chen vulgui recuperar diners perquè el club és seu i fa un parell de temporades va posar molts milions per salvar-nos d'una mort anunciada. (Aprofito per tornar a agrair el que va fer per treure'ns de la UVI). Però recuperar pasta i tenir molts beneficis en els balanços és incompatible amb dir que segueix apostant pel club i que vol anar a Europa i que creixerem i etcètera.

Em deixava un motiu per concedir entrevistes a La Vanguardia i Expansión: són els diaris que acostumen a llegir els inversors, és a dir, els que tenen pasta fresca.

Mentrestant seguim esperant amb candeletes dues coses que ens va anunciar Roger Guasch: el pla estratègic, que també es menciona a Expansión, i el portaveu institucional, que potser torni a connectar el club amb els seus socis.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog   


 31/05/2019 Rubi, d'heroi a traïdor
 19/05/2019 Aprofitar l'onada
 13/05/2019 Els últims 8 partits
 08/04/2019 De víctimes i culpables
 21/03/2019 Incrementar els ingressos
 21/02/2019 De bons i dolents
 22/01/2019 Invariablement mediocres
 15/01/2019 Mantenir-se és innegociable.
 30/12/2018 El procés inexistent
 23/12/2018 L'Espanyol d'Schrödinger
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 27