AVUI A POL

Petits Accionistes per APMAE

Es busquen pericos implicats

El 21 de març es va complir el primer any en que un grup de pericos va presentar al registre la documentació per a crear un club esportiu, Seccions Deportives Espanyol, un club hereu de les diferents seccions esportives que al llarg de la seva història va tenir el RCD. Espanyol. Temps doncs per fer una mica de balanç i també d'autocrítica, que sempre va bé.

Pel que fa a nivell esportiu, començo pel hoquei patins, doncs és el projecte central. No és que vulguem menystenir tota la resta, però ara per ara es la disciplina esportiva amb possibilitats reals a mig termini de jugar a categories estatal, fins i tot a l'OK lliga, sempre que l'economia ho permeti, però dels diners parlaré més endavant.

La veritat es que el balanç és molt positiu, però això és lògic quan tens al teu costat a algú que ha guanyat sis mundials com a seleccionador espanyol. Era un tema que portàvem treballant des de feia molts mesos, i per tant tot estava llest...tret de la pista, va costar molt trobar-ne una, i això que Barcelona acollirà els Roller Games l'any vinent. Com deia va costar temps...i diners.

Reconec que al ser el president puc ser no gaire imparcial, però creieu-me si us dic que ara mateix aquest equip podria estar jugant sense cap problema a nacional catalana, dues categories per sobre del que estem ara. De manera que no es d'estranyar que, juntament amb el Ciudad de Murcia, siguem l'únic equip sènior masculí imbatut i estem a poques setmanes d'assolir l'ascens.

Pel que fa el voleibol, aquí si que hem de fer autocrítica, vist amb la perspectiva que dona el pas del temps potser ens vam precipitar en fer un equip des de zero amb molt poc temps de marge, i a més vam acceptar a jugar a una categoria superior a la que estava previst al començament, i on vam quedar emparellats en la primera fase en un grup força difícil.

De mica en mica però, l'engranatge es va ajustant, en aquesta segona fase l'equip ha guanyat els quatre partits que ha jugat, i la millora en el joc i en el dia a dia és més que evident, l'aprenentatge ha sigut molt gran i estem en la categoria que volíem assolir en començar el projecte, i els responsables del voleibol treballen des de fa temps amb l'objectiu de lluitar per l'ascens amb prou garanties la propera temporada. De tot això podem treure una conclusió, de què cal temps de planificació a l'hora d'engegar una nova secció esportiva.

Pel que respecta a l'organització, primer hem d'assenyalar que només un membre de la Junta tenia experiència en la gestió d'un club esportiu. Això ho hem compensat amb altes dosis d'entusiasme, d'hores i dedicació, i honestament crec que en conjunt el balanç és clarament positiu, 400 socis, dos equips en marxa, i una economia sanejada, no esta gens malament. Però no podem negar que hi ha problemes no resolts com l'actualització del web o l'optimització de les xarxes socials, de manera que si algú domina el Wordpress, el mailchimp i les xarxes socials i vol donar un cop de ma, serà molt ben rebut.

Un altre tema no resolt és el de la paritat, només hi ha dues dones que col•laboren amb la Junta, i tampoc es que hi hagin gaires dones entre la massa social, així que noies...animeu-vos.

Ara toca l'àrea social. Tenim una mica més de 400 socis, creiem que és una bona dada, i que tenim molt marge per augmentar encara més aquesta dada. A tots vosaltres MOLTES GRÀCIES, i als que encara no en formeu part, animeu-vos a venir un dia a veure els nostres equips, estic segur que fareu el pas.

També us hem de dir dues coses. Tal com vam avançar a la nostra assemblea, la quota de socis de 10 euros serà només per als carnets infantils fins als 14 anys, pel que respecte als adults les quotes seran de 25, 50 o 100 euros. Les raons que ens han portat a deixar el carnet de 10 euros només als infants son varies, per una banda si descomptem el cost del carnet, les despeses d'enviament, i comissions de Paypal, el nostre marge era molt reduït. I per altre, si volem créixer esportivament hem de créixer econòmicament, i 25 euros a l'any pensem que es perfectament assumible.

I ara em poso a escriure de genolls per fer-vos dos precs, als que encara no sou socis, us animem a unir-vos a nosaltres, i als que ja ho sou, si us plau, domicilieu el pagament de les quotes. Gestionar el pagament de les quotes és una tasca que pot ser molt complexa i complicada, i amb una dedicació que requereix moltes hores, com ja em va passar quan vaig ser president de l'APMAE, de manera que si us plau, als que no heu domiciliat el pagament envieu-nos un mail amb les dades del vostre compte bancari, ens estalviareu un munt d'hores de feina. A més, si domicilieu la vostra quota, els que tingueu una quota de 50 o 100 euros, o si a casa teniu més d'un carnet de 25, podeu fraccionar el pagament sense cap recàrrec.

Pel que fa a l'aspecte econòmic, confien en finalitzar l'exercici amb equilibri financer gràcies als ingressos per socis, patrocini i la venda de marxandatge, com la bufanda que properament posarem a la venda. Us demanem que ens doneu un cop de ma comprant-la.

Estem satisfets amb el nombre de socis, estem agraïts amb les moltes penyes que malgrat els problemes financers que tenen, van fer-nos confiança i van ajudar-nos econòmicament, i també estem agraïts a les empreses que van apostar per nosaltres.

Com deia abans, si volem créixer esportivament, ho hem de fer també econòmicament, i això passa per augmentar la massa social, la venta de marxandatge i sobretot, per empresaris que ens donin suport. Tenint en compte que per només 700 euros per temporada ja es pot anunciar a la samarreta de l'equipament del primer equip d'hoquei (235 en la dels equips base) penso que esta a l'abast de qualsevol negoci. De manera que convidem als petits i grans empresaris/es espanyolistes a unir-se en aquesta aventura de fer més gran l'Espanyol i fer créixer la seva presència a les pistes de Catalunya mitjançant uns patrocinis amb un cost més que raonables i que podeu fraccionar el pagament si el domicilieu sense cap sobrecost. Recordeu que us podeu desgravar la publicitat de l'impost de societats. Podeu contactar amb nosaltres per obtenir més informació, el nostre mail es info@sdespanyol.com

Visca l'Espanyol i les seves seccions.

Ferran Marín Pastor


 28/05/2020 La compensació pels partits a porta tancada de la present temporada
 05/12/2019 Passem comptes
 23/10/2019 Què tal us ha anat per Europa?
 07/08/2019 Alguna cosa a dir
 18/12/2017 Contant els comptes
 16/06/2017 Després de l'hoquei, seguim amb el vòlei?
 20/03/2017 Fem seccions?
 27/07/2016 Compra de acciones: información de servicio
 20/06/2016 Participa del sueño
 18/05/2016 Vols fer-li una pregunta a Ramon Robert?
1 | 2 | 3 | 4