AVUI A POL

RUFETE: 'HE DONAT LA CARA I AIXÒ TÉ UN RISC'

12/07/2020
El tècnic defendsa que "estic assumint una responsabilitat i estic fent el màxim del que puc". A més, emfatitza que "puc agradar més o menys, però sempre he donat la cara pel meu club".

Redacció, 17h L'entrenador de l'Espanyol, Francisco Joaquín Pérez Rufete, s'ha referit a les crítiques respecte a la seva persona i els jugadors. Sobre la necessitat d'una neteja a la plantilla, Rufete ha explicat que "la planificació estarà en marxa quan acabi la temporada. Quan ho intentés i no et surt res, la frustració es multiplica per dos. Hem de tractar de revertir la situació als partits que queden".

Respecte a les crítiques i la manca de confiança en la seva figura com a encarregat de construir un equip per pujar a Primera, Rufete considera que "l'afició té el dret de donar la seva opinió. Estic aquí perquè formo part del projecte. Amb tota la humilitat que pugui tenir, intento fer les coses el millor possible. He fet moltes coses malament, però alguna hauré fet bé. La realitat és que estic donant la cara i ho estic fent el millor possible. El que sí que estic fent és assumir la responsabilitat". En la mateixa línia, Rufete assegura que havia valorat amb el president el risc que tenia per la seva figura assumir el càrrec d'entrenador: "He donat la cara i això té un risc. Però, ho he fet tota la vida i ho tornaria a fer. Perquè crec en els jugadors i les persones que formen el projecte. Sé que vaig en un vaixell que ha de navegar cap endavant. Puc agradar més o menys a la gent però pel meu club sempre donaré la cara".

L'alacantí ha afirmat que les seves paraules a la roda de premsa de dissabte sobre la filtració de les clàusules dels contractes d'RDT i Cabrera no estaven dirigides a cap destinatari concret: "No anava dirigit a ningú. No em referia a José Maria Durán. És important que per ser el club que volem ser, els temes confidencials es quedin a casa".

Sobre l'elecció de jugadors, Rufete ha explicat que "d'aquí al final, anirà entrant gent de casa perquè agafi experiència". A més, ha estat preguntat per l'absència als onzes de Matías Vargas. El tècnic perico explica que "ha jugat poc amb mi. Valorem els estats de forma dels jugadors. Ell està a prop de poder entrar".