AVUI A POL

ILLA I PIQUÉ, CARA A CARA

02/06/2020
El Ministre de Sanitat, que al seu dia va mostrar-se crític amb les referències del central blaugrana a "Espanyol de Cornellà", l'ha convocat juntament amb altres jugadors considerats d'influència a Primera.

Redacció, 15h Avui el ministre Salvador Illa s'ha reunit telemàticament amb alguns futbolistes de Primera, Gerard Piqué del FC Barcelona, Illarramendi de la Real Sociedad, Koke Resurreccion de l'Atlético i Carvajal del Real Madrid per a parlar sobre la marxa dels protocols sanitaris en el futbol a deu dies del retorn de la Lliga. El Govern s'ha posat en contacte, via videoconferència, amb diversos jugadors considerats d'influència de Primera -inicialment, havien de ser els capitans dels quatre conjunts que han disputat enguany Cahmpions-  escassos dies del retorn de la mateixa després de l'aturada ocasionada pel coronavirus, en una conversa en la qual han estat presents també el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Fernando Simón i la presidenta del CSD Irene LozanoIlla volia conèixer de primera mà l'opinió dels futbolistes sobre les mesures, i demanar a més ajuda per a donar un exemple necessari per a la societat, com a elements influents i que estaran en els ulls de tots a partir del retorn de la Lliga a Espanya. Ha donat les gràcies als futoblistes per ser comportament exemplar, titllant de fita el retorn del futbol. Lozano ha coincidit en que aquest retorn donarà moral a una societat necessitada de bones notícies, i que reforçarà la imatge exterior d'Espanya. Val a dir que el fet que només hagin estat quatre els futbolistes convocats ha generat crítiques entre alguns sectors de les aficions dels conjunts que han quedat exclosos.

Cal recordar a tall d'anècdota com al gener de 2018, Illa, seguidor perico, va demanar públicament respecte a Piqué per les seves declaracions en al·lusió a l'Espanyol i la ciutat de Cornellà; recordem que el central blaugrana es va referir al club blanc-i-blau com "l'Espanyol de Cornellà", una ciutat que precisament governen els socialistes. En una entrevista a La Xarxa, va recordar que les declaracions de Piqué van ser contestades de "forma intel·ligent" per l'alcalde Antonio Balmón, però davant la possibilitat que es puguin interpretar les paraules del futbolista com a "ofensives", va demanar-li clarificar-les al mateix temps que declarava la seva condició de seguidor blanc-i-blau: "Tothom s'ha de poder expressar, però hem de poder fer-ho amb respecte i sense voluntat d'ofendre ningú. Seria bo que persones que tenen molta visibilitat social i capacitat d'influència, per ser esportistes d'elit o persones conegudes en mitjans de comunicació, hauríem de fer un esforç per extremar el respecte en declaracions públiques en un moment convuls. Ens convé molta serenitat, que tothom es pugui expressar i dir el que pensa, però sempre amb respecte i facilitant els punts d'acord".