AVUI A POL

PLANIFICACIÓ EN STAND BY

21/05/2020
La defensa, una de les línies en que es presenten més incògnites cara a la propera temporada. Pablo Zabaleta parla del seu futur ara que ha decidit tancar la seva etapa a Anglaterra i vol tornar a residir a Barcelona.

Redacció, 7:30h A hores d'ara a nivell de planificació esportiva tot segueix aturat a l'Espanyol; massa incògnites hi ha per saber quin dels fulls de ruta s'acabarà seguint pel que fa a la plantilla, pendents del que passarà amb el fair play financer i el límit salarial, que es segueixi a Primera o a Segona es veurà lògicament reduït, si caldrà fer un projecte per Primera o per Segona... Aquest diumenge Tiempo de Espanyol explicava com podria canviarla planificació esportiva per l'impacte econòmic dels diferents escenaris de futur, condicionats també pels efectes del coronavirus i la categoria en la qual s'acabi jugant: el pla A seria si es juguen aquestes 11 jornades i s'aconsegueix la permanència, el passaria de 86 a uns 61 milions en baixar un 30% els drets de televisió; sense necessitat de vendre es renovarien tres o quatre futbolistes a la baixa i es completaria la plantilla amb tres futbolistes determinants. Si seguim a Primera però no hi ha Lliga, podria ser necessari vendre un futbolista en no ingressar una part dels drets de televisió. I si es consuma el descens, no canviaria la renovació dels jugadors, hi hauria una rebaixa salarial, el límit passaria a 35 milions d'euros amb la compensació i caldria escometre la remodelació de la plantilla, dissenyada únicament i exclusiva per aconseguir tornar a Primera en un any.

A l'espera de resoldre totes aquestes incògnites,  ara mateix estaria tot en stand by, i no s'ha pres cap decisió pel que fa a homes com Diego López, o Javi López i Dídac Vilà, amb els quals es va començar a parlar cara a una possible renovació. En aquest sentit, una de les línies que presenta més incògnites cara al proper curs és la defensa, ja que a banda del porter gallec està en l'aire el futur de cinc homes, els esmentats Javi i Dídac, que s'esopecula agradaria a Betis i Valencia, més Naldo, que ha sonat en l'òrbita entre altres clubs del Fenerbahce tinc mentre que per la seva banda, Bernardo i Corchia acaben les seves respectives cessions, en tant que el Lele Cabrera està sent seguit pel Liverpool. 

 

 

Curiosament, fa unes hores l'ex de l'Espanyol i ara jugador del West Ham Pablo Zabaleta ha efectuat unes declaracions a Radio Continental explicant que en breu decidirà què fer amb el seu futur professional i personal, afirmant que posarà fi a la seva experiència a la Premier League per a tornar a residir a Barcelona, el que ha fet disparar els rumors que l'Espanyol pugui convertir-se en la seva principal opció en cas de seguir en actiu, tot i que l'esment que fa a les franquícies del City apunten potser més al nord, a Girona, cas que es decidís a penjar le sbotes: "Tinc clar que a final de temporada acabo amb West Ham i tanco la meva etapa a Anglaterra, potser em quedarà l'estiu per prendre la decisió de que vull fer amb el meu futur tant esportiu com personal, tinc 35 anys; si deixaré de jugar si em desvinculo de West Ham? Volem amb la família viure a Barcelona, vull viure allà quan acabi la meva etapa esportiva, ara estic en aquesta etapa en què tens dies que penses a seguir un parell d'anys o que un noi en l'entrenament t'arruïna i penses a deixar-lo. Aquesta aturada m'ha tirat enrere i en aquesta edat costa tot molt més. Vaig fer la quarantena a Barcelona, i a Espanya vam estar sis setmanes tancats sense poder fer exercici. La resta de companys podien fer exercici i jo no. Quan pengi les botes tinc pensat seguir lligat al futbol, estic fent les pràctiques d'entrenador; en marxar del City el president em va obrir les portes per treballar al club, i tenen franquícies en diferents països. Després de 12 anys a Anglaterra volem viure a Barcelona, i de voler entrenar en categories inferiors hauria de ser en algun club diferent de Manchester".