AVUI A POL

EL CORONAVIRUS DEVALUA LA PLANTILLA EN GAIREBÉ UN 31%

31/03/2020
La blanc-i-blava, la sisena que més perdria en valor de mercat de tota la Lliga, 64 milions d'euros menys.
Redacció, 7:30h La crisi provocada per la pandèmia de coronavirus tcolpeja fort al negoci del futbol, però en aquest cas es tracta també de les cotitzacions dels jugadors i de les plantilles. Segons el CIES Football Observatory (CIES) -entitat dependent de l'organització Centre d'Estudi Internacional de l'Esport que es troba a Neuchatel, Suïssa- en cas que es cancel·li la temporada, que no es jugui cap partit i no s'estengui cap contracte fins a finals de juny, el cop econòmic seria molt fort. De fet, a més de l'impacte en els salaris de les grans estrelles de les cinc grans lligues d'Europa, segons explica el CIES, el valor total de traspassos dels jugadors d'Anglaterra, Espanya, Itàlia, França i Alemanya disminuiria en un 28%, passant d'un valor de 32.000 milions d'euros a uns 23.000 mil milions. El motiu d'aquesta caiguda consistiria en diversos factors, com l'edat dels jugadors, la durada del contracte, la trajectòria professional i el rendiment recent. És a dir, que molts dels millors jugadors del futbol europeu, o almenys de les cinc grans lligues, es veurien afectats en el seu preu de mercat en la finestra de traspassos. La major pèrdua en termes relatius es refereix a futbolistes majors amb contractes a curt termini.

Com afectaria això als clubs europeus? La major pèrdua percentual potencial per club seria per al Olympique de Marsella, amb pèrdues estimades en un 38%, segons els valors calculats sobre la base de l'algorisme exclusiu de futbol CIES. Quant als clubs espanyols, el Betis seria el més afectat (-33%), després el Leganés (-32%), Real Madrid (-31,8%) i Valencia i Barcelona (-31,3%), quedant molt a prop l'Espanyol (-30,9%) -l'estimació en el seu valor més alt era al març de 207 milions, passant si no es jugués cap més partit a 143, 64 milions d'euros menys; són tres punts més que la mitjans dels equips de les 5 grans lligues d'Europa.

L'últim entrenament de l'equip a Peralada, el passat 12 de març. Aquell mateix dia es decretava la tornada a Barcelona donant per acabat l'stage a Torremirona, i es va decretar la suspensió de les competicions a Espanya