AVUI A POL

TORNEN ELS RUMORS SOBRE OFERTES DE VENDA DEL CLUB

02/12/2019
Chen hauria rebutjat recentment una proposta, i tindria sobre la taula una segona que expira amb el canvi d'any. Sánchez Llibre, que estaria meditant recomprar el club, hauria sondejat Sergio Oliveró

Redacció, 8h Com és sabut, el president Chen Yansheng te prevista la seva arribada a Barcelona al llarg dels propers dies amb motiu de la Junta d'Accionistes, que es produeix en un moment molt delicat a nivell esportiu i social. Davant l'aclaparadora majoria accionarial de Rastar, el torn de precs i preguntes serà el moment en que els petits accionistes que sobreviuen puguin dirigir-se al Consell per adreçar-li dubtes, inquietuds i reivindicacions; a banda d'explicacions a l'entorn de la situació de l'equip, un dels temes estrella tornarà a ser el de la possibiliat de venda del club. L'any passat va sortir a escena la possibilitat de que l'Espanyol estiguiés en venda, un tema en el que el president va voler ser clar: "La nostra inversió en l'espanyol és estable i a llarg termini. No hem planificat ni m'ha passat pel cap vendre l'Espanyol. Pot necessitar més injeccions de capital però això no suposa vendre el club, sinó una injecció de capital que pot venir de mi mateix o d'un soc estratègic que vulgui apostar per l'Espanyol. Estem oberts a tenir nous socis però estem parlant d'ampliacions de capital i no de venda del club".  

Només uns dies més tard, en l'entrevista que concedeix als mitjans oficials del club -el xinès porta temps sense sotmetre's a cap roda de premsa va que el club no estva en venda, obrint però la porta oberta a una ampliació de capital que amb el temps ha acabat sent una realitat i també a l'entrada de nous socis estratègics: "Mai hem pensat en vendre el club ni hem projectat la possible venda, la nostra idea és gestionar-lo i desenvolupar-lo a llarg termini. Pel que fa a l'ampliació de capital, és una de les fórmules de finançament de qualsevol empresa, pot venir dels actuals accionistes o d'altres en funció de les necessitats que pugui tenir el projecte. No m'agraden gens aquest tipus de rumors sobre que el club estigui en vendai per això he volgut insistir que el nostre projecte és a llarg termini; volem demostrar que som gent amb paciència i que amb el nostre treball farem un club potent però cal demostrar-lo amb el temps. Aquests rumors no ajuden i volem acabar amb ells com abans millor, no ens agraden les especulacions".

En qualsevol cas, i tal com ha avançat Francesc Via, aquest tema torna a estar sobre la taula, apuntant que recentment Chen hauria dit no una nova oferta per a vendre les seves accions, i que podria existir una altra que expira el proper 31 de desembre. Fins i tot explica com l'expresident Dani Sánchez Llibre, que de fa temps estaria meditant la idea de reunir un grup de pericos per a recomprar el club, hauria trucat a Sergio Oliveró, antic candidat a la presidència i home molt proper a l'exconseller Néstor Oller, per a sondejar-li. 

 


El passat 5 de desembre de 2018, davant el seguit de rumors, Chen va insistir que no tenia intenció de desfer-se de l'entitat