AVUI A POL

NALDO: 'NO PODEM ESTAR PENSANT EN SI ENS SALVEM'

21/10/2019
"Hem de ser conscients que estem a l'inici de Lliga i tenim capacitat per sortir", destaca el central brasiler davant el temor al descens: "Aquesta ansietat i pensament negatiu fa que les coses siguin pitjors"

CE Dani Jarque, 14h L'exigència en el calendari -aquesta setmana torna l'Europa League, amb un complicat desplaçament a Bulgària on espera el Ludogorets, el líder del Grup H, i diumenge tocarà visitar el Ciutat de València per enfrontar-se al Levante- fa que la primera plantilla espanyolista no pugui permetre's ni un dia de treva; així, el grup s'ha entrenat aquest matí a les instal·lacions esportives de Sant Adrià, on Machín ha dirigit una sessió de recuperació i també ha pogut analitzar amb els seus els errors a les àrees que ahir van costar una nova derrota.  Per sala de premsa ha desfilat un home que ahir va ser titular, un dels tres centrals que Machín va disposar sobre la gespa, Naldo, a qui vam veure a un nivell discret, penalitzat per les exigències d'un sistema que està per veure si encaixa amb les seves possibilitats ja que sembla que no li beneficia jugar tant lluny de la pròpia porteria. En qualsevol cas, ell no ho veu així: "Per mi millor jugar lluny de l'àrea perquè significa que estem a prop de la porteria rival. Crec que ens pot afavorir en clau ofensiva i defensiva, ens pot fer ser agressius ofensivament, i millorar en defensa".  Després de destacar la millora evidenciada ahir -"L'equip ha mostrat una diferència en un partit molt difícil es va veure l'entrega. Es va veure el canvi de sistema, i el que vam treballar durant dues setmanes es va veure en el partit. La llàstima va ser no poder sumar".

 

 

Qüestionat per quin  és l'estat d'ànim del vestidor, ha insistit que "tenim la responsabilitat de sumar però sabem que és important de tenir tranquil·litat, hem fet un bon partit i en els següents també hem de demostrar que estem més  a prop d'aconseguir el triomf al més aviat possible". Un dels objectius prioritaris és el de millorar l'estadística a casa, certament lamentable: "Sempre busquem la victòria, també està el rival que busca el mateix; en aquest partits ha casa han faltat alguns detalls per guanyar, hem de treballar i estar enfocats en cada detalla, i provar de sumar al més a viat possible. A casa especialment és important guanyar. Estem convençuts que canviarem aquesta ratxa de derrotes a casa".

Hi ha un corrent d'opinió en part de l'entorn que l'únic objectiu ara mateix passa per salvar la categoria; qüestionat per si ha de ser l'objectiu a hores d'ara, ha enviat un missatge de calma: "No, no podem estar pensant en això, en si ens salvem, hem de ser conscients que estem a l'inici de Lliga i tenim capacitat per sortir. No ens preocupem fins aquest punt perquè si no es generarà ansietat. Aquesta ansietat i pensament negatiu fa que les coses siguin pitjors, hem d'afrontar els partits amb naturalitat i calma i la victòria arribarà". També hi ha que culpa en part l'estat de la gespa de l'estadi, certament molt millorable; per al brasiler però en cap cas pot servir d'excusa:  "Podria estar millor; no hem de donar-li la culpa a la gespa però podria estar millor i ens podia ajudar, però insisteixo que no li podem donar la responsabilitat".

Finalment, i si resulta senzill fer ara un cavi de xip aparcant la mala situació en Lliga i pensar en Europa, ha insistit en que "hem de viure cada partit, ara toca el partit de l'Europa League en que tenim més opcions de sumar i seguir endavant a la següent fase. Hem d'estar preparats per cada partit".