AVUI A POL

CAPDEVILA: 'LA CONFIANÇA ÉS TOTAL EN AQUEST PROJECTE'

30/09/2019
"Aquí no hi ha ultimàtums ni molt menys", ha insistit el nou portaveu esportiu del club, que malgrat entendre la preocupació de l'afició demana unió entre grada i equip. "Si hem contactat amb altres entrenadors? No puc respondre perquè no ho sé", admet.

CE Dani Jarque, 13:30h Segueix la mala maror i l'ambient crispat entre l'espanyolisme després de l'última desfeta de l'equip. Ahir Cornellà-El Prat, que va acomiadar l'equip amb una sonora xiulada després de la dura derrota davant el Valladolid, va ser un clam exigint el cessament de David Gallego com a mesura necessària per començar a revertir la pèssima dinàmica de l'equip en Lliga i en especial a casa, on s'ha signat la pitjor arrencada de la història amb els quatre primers encontres perduts - Sevilla, Granada, Real Sociedad i el conjunt blanc-i-violat-, i només un gol a favor, el del txuri-urdin Zaldua en pròpia porta. Gallego, que avui sense gaire temps per a lamentacions ha dirigit als seus pensant ja en la visita a la capital russa -l'equip s'exercitarà ja a Moscou dimecres, i després de l'encontre viatjarà a Palma, on treballarà divendres i dissabte a la Ciutat Esportiva del Mallorca-. 

Per parlar d'aquesta situació tan complicada ha passat per sala de premsa no pas un jugador, sinó Joan Capdevila, que des de fa dues setmanes ha assumit la funció de responsable de relacions institucionals esportives, esdevenint com a tal principal portaveu esportiu del club. Després d'unes paraules de presentació en que ha mostrat el seu agraïment per poder tornar al club en aquesta nova funció, per a la qual espera estar a l'altura, ha estat qüestionat ja d'entrada per si s'han plantejat la destitució de Gallego davant els mals resultats esportius: "De moment està clar que no; travessem una situació que no ens agradaria, els resultats no són els que esperàvem inicialment però tenim totalment confiança en aquest projecte. Hem tingut una pretemporada atípica amb uns partits exigents, unes eliminatòries que han sortit bé, a la Lliga no és el que voldríem però la confiança és total. Estem en una temporada històrica, i hem de respectar bastant el gran treball del cos tècnic. De moment, total normalitat. Si hi ha un ultimàtum i aquesta setmana no passarà res passi el que passi? Aquí no hi ha ultimàtums ni molt menys, hi ha un partit molt important a Moscou; hi ha molta il·lusió en aquesta competició però aquí no hi ha ultimàtum per ningú".

Se li ha preguntat a Capdevila si després del mercat d'estiu, no ha quedat afeblit l'equip: "Tenim precedents de l'any passat en que també van haver moments de dubtes, es va confiar en la plantilla i es va acabar a Europa. Hi ha hagut canvis, però no crec que la plantilla s'hagi afeblit; hi ha hagut canvis, el tècnic encara no ha pogut tenir la plantilla al complet i s'han estat recuperant jugadors importants. No crec que sigui més feble que l'any passat, necessita un procés d'adaptació i cal donar confiança als jugadors perquè estan treballant molt bé. Hi ha un gran grup i estic convençut que això canviarà. Hem de revertir aquets situació, hi ha molt de temps per davant i cal estar molt units, hem de tenir una mica de comprensió perquè aquest grup sortirà endavant".

 

 

Pel que fa a l'enrenou social i la crispació del perico, admet que "quan els resultats no acompanyen hi ha preocupació, és normal. Entenem perfectament a l'afeccionat, és lògic quan veus que el teu equip no acava d'arrencar però hem de ser prudents, fer reflexió i autocrítica, tenim 31 partits encara, la plantilla va donar la cara l'any passat i ho farà enguany. Quan veus que l'afició amb malestar no agrada però estan amb ganes de donar-li la volta al més aviat possible". 

Capdevila, que ha explicat que no ha parlat amb Gallego des del dia de Vigo, ha insistit que "és el primer en voler donar-li la volta a la situació. Entèn el que passa però està amb moltes forces, espero que els jugadors puguin entendre el seu missatge i la cosa canvïi". "Hi ha situacions en una temporada en que tens males ratxes o no surten bé les coses, el que passa també és un tema mental i s'han de recuperar; amb unitat al vestuari és com se surt, cal fer autocrítica. Un resultat pot canviar les coses d'un dia per l'altre, quan abans es guanyi millor per recuperar les bones sensacions. Hi ha gent pessimista que tot ho veu malament però s'han fet coses bones; això és un llarg camí i tant de bo canvïi la situació per l'equip i mostri una altra cara perquè la gent estigui més contenta. Si sumem en la mateixa direcció serà tot més fàcil, si no se'ns complicarà més", ha reblat.

Pel que fa a què els hi diria als futbolistes des de la seva àmplia experiència, ha recordat com "el meu últim any aquí amb Aguirre que ho vam passar molt malament, i la unitat del vestuari és clau. Si amb el que donen no hi ha suficient que donin alguna cosa més, però la unitat del vestidor és clau, s'han d'ajudar i fer grup. És una situació dolenta, portem set jornades, no és que sigui crítica però necessitem una reacció com abans i ho han de fer els jugadors. És normal que hi hagi crítiques però que siguin constructives i per millorar perquè hi ha marge".

Fins a quan pot durar la paciència del club fins abans que es torni tot insostenible?: "Portem una mala ratxa a l'estadi però no tot és tan negatiu; no passem per alt el malestar de l'afició però ens centrem en el partit de dijous, no hi ha marge per precipitar-se, estem contents de moment amb el treball del cos tècnic".

Sobre la pressió que senten els jugadors, no s'ha cansat de repetir que "la unió és clau, si l'hagués entre grada i equip seria fantàstic. Tant de bo poguéssim ser més solvents a casa perquè s'han escapat molts punts, però la unió que demanava Gallego a començament de temporada s'ha perdut perquè els resultats no han acompanyat. No sé si hi ha més pressió a casa perquè la gent apreta, però ens agradaria que apretessin més cap el rival; ara els jugadors han de fer un pas endavant, els resultats ho canvien tot i tant de bo pugui haver una victòria aviat perquè hi torni aquesta unió". "pPer què no han d'estar amb Gallego? És el seu entrenador, han d'estar tots en el mateix vaixell; no ho puc assegurar perquè no sóc al vestidor però la unió sempre ha estat", defensa el de Tàrrega. "Tenim una setmana amb dos partits importantíssims que provarem de treure endavant, no puc respondre perquè no la sé", ha reconegut sincer quan li han preguntat per si el club ha contactat amb possibles relleus de Gallego.

"Confio que l'equip vagi a més; hi ha molt de marge de millora, la pretemporada pot servir per agafar noves idees però el nivell de l'equip es podria veure a començaments d'octubre, hi ha jugadors que encara no han pogut treballar amb Gallego; com abans agafin les idees millor", ha dit  l'exfutbolista en ser preguntat per com pot haver afectat aquesta especial pretemporada de l'equip, abans de deixar un últim missatge: "No ho veig tan negatiu com es pugui veure, hi ha marge de millora; el més preocupant són els partits al nostre estadi, els números no són bons però si agafem una bona ratxa tot canvia radicalment en qüestió de minuts. L'any passat vam tenir una mala ratxa, es va tenir confiança i paciència i es va acabar a Europa. Amb 7 jornades, la paraula alarma no m'agrada personalment", ha sentenciat.