AVUI A POL

LES CLAUS DE L'APOSTA XINESA

12/09/2019
Toni Alegre, director d'Sponsoring, Hospitality i New Business, parla de l'expansió del club en un mercat que considera és el futur. LaLiga també aprofita la tirada de Wu Lei.

Redacció, 12h Al llarg de les últimes setmanes s'ha destacat des de diferents tribunes un fet fa només uns mesos impensable, com l'Espanyol està tenint a la Xina, un mercat amb una audiència potencial de 1.200 milions d'espectadors, un seguiment televisiu major que clubs com el Madrid o el Barça. Evidentment, en aquest fet ha estat clau la presència de Wu Lei, una estrella mediàtica al seu país i un de les apostes mé simportants no només esportiu sinó estratègic des de l'arribada de Chen Yansheng al club. En aquesta mateixa línia de relació amb la Xina s'emmarca l'acord pel nou patrocinador principal, la marca asiàtica LD Sports i que el  director d'Sponsoring, Hospitality i New Business espanyolista Toni Alegre valora en entrevista a El Periódico: "Ser a la taula competint amb marques de Champions i passar-los al davant és una cosa molt important. Amb aquesta firma dupliquem els ingressos respecte al patrocinador anterior. Devem estar molt a prop del top 5 de les samarretes de Primera Divisió. Ara estem en un bon moment, en una línia ascendent. Nosaltres, a més de les línies habituals de negoci, tenim línies amb avantatge respecte a altres competidors de Primera, sobretot en l’àmbit internacional amb Àsia i la Xina".

 

 

El directiu explica com es va començar a sondejar el mercat a la recerca d’aquest patrocinador asiàtic fa més d'un any, i com després de contactar amb més de 300 empreses l'acord es va tancar després de múltiples negociacions. Un dels arguments que va fer decidir LD Sports va ser el fet explicat a l'inici, que els partits de l'equip espanyolista dupliquen la xifra dels dos anomenats "grans" de la Lliga:  "Quins factors converteixen l’Espanyol en un club atractiu per invertir-hi? El primer és la rendibilitat. Estem focalitzats perquè la inversió de l’empresa sempre sigui rendible. El segon és estar en una ciutat com Barcelona, que és una marca mundial, i tenir un estadi nou. El tercer és tenir una propietat que ens permet entrar a la Xina sent de casa. Aquest conjunt d’elements és difícil de trobar en un altre club de Primera", reflexiona Alegre. Recentment es va publicar que LD Sports estaven treballant en una entesa amb LaLiga pel qual els partits que es disputin ea l'RCDE Stadium disposaran de l'U televisiva virtualizada per tal que, aprofitar l'estirada mediàtica de Wu Lei, poder vendre minuts de publicitat personalitzada a Àsia. Totm fruit de l'interès que està aixecant l'Espanyol a la Xina s'ha traduït en oportunitats comercials. Segons Palco23, el projecte contempla crear uns xous audiovisuals amb els ambaixadors de LaLiga que s'emetran en les prèvies i després dels partits per a difondre en la plataforma d'LD Sports. Alegre parla del pes de l'estrella xinesa: "Amb Wu reafirmem la nostra vocació internacional, que no vol dir global. La propietat ens dona arrelament. Les empreses i les institucions xineses ens veuen com una cosa que hi és per quedar-se". "La marca Espanyol és una porta d’entrada a Europa. De la mà d’un club de futbol es poden aconseguir contactes que d’una altra manera serien molt més lents per aquesta empresa. A partir d’aquests contactes s’aconsegueix una exposició mediàtica, arribes a més llocs", rebla avbans de destacar un punt del qual cal prendre bona nota, com la classificació per a Europa facilita les negociacions a l'hora de tancar aliances de negoci: "Però no es tracta d’estar-hi un any, es tracta de tenir continuïtat, d’anar afegint ingredients i no perdre mai la rendibilitat". "La Xina és un mercat enorme que equival a tres vegades Europa. És l’aposta de futur", rebla el directiu. 


PUBLICITAT