AVUI A POL

'MONITO' VARGAS: 'VA SER UN BONIC GOL PERÒ CAL ANAR PAS A PAS'

13/08/2019
L'atacant argentí, que viu aliè a l'expectació generada en l'entorn, explica que es centra en demostrar la seva vàlua dia a dia. "És un jugador molt important, veurem què passa amb el seu futur", afirma sobre la possible marxa de Borja.

CE Dani Jarque, 13:30h El fet que en el futbol espanyol el mercat no tanqui fins el 2 de setembre, quan ja estarà en marxa la competició de Lliga, està fent que l'espanyolisme visqui una situació pot desitjable: que en comptes de pensar en com l'equip ha de rematar la feina i accedit al play-off de l'Europa League i en l'estrena en la Lliga, tothom estigui centrat en veure com acaba aquest interminable serial del fitxatge de Borja Iglesias pel Betis. Durant gairebé dos mesos, i entre informacions contrastades però també de filtracions interessades quan no directament fake news, estem assistint a com un club està desestabilitzant un futbolista que no els pertany i a un altre equip que s'està jugant part dels objectius de la temporada, una situació lamentable a només tres dies que comenci la Lliga. A l'espera que algun dia els nostres dirigents prenguin exemple del que passa a Anglaterra i acabin amb aquest autèntic mercadeig almenys uns dies abans que arrenqui la competició domèstica, no queda una altra que assistir amb la màxima paciència possible a que s'acabi ja aquest serial i poder així centrar-nos en els reptes competitius que deparen els propers dies.

L'equip, aliè en la mida del possible, segueix la seva dinàmica normal de treball; avui els de Gallego s'han exercitat des de les 10h a la Dani Jarque, sessió que ha tingut lloc a porta tancada i de la qual ha transcendit que Adri Pedrosa s'ha entrenat al marge del grup per unes molèsties en el quàdriceps de la seva cama esquerra. De com pensa afrontar l'esmentada doble cita de la setmana ha parlat en sala de premsa una de les sensacions de l'estiu en clau perica, el "Monito" Vargas, que després del seu sensacional gol a Lucerna en la seva estrena en partit oficial ja ha començat a donar pistes del que pot oferir-nos enguany. Sobre com està sent la seva adaptació, ha explicat que "les sensacions són molt positives, la ciutat és molt maca, el club, els companys, tècnics, tothom ha tingut un tracte molt bo amb mi com als que van arribant. És un moment positiu, només quedava de part meva treballar, intentant aportar alguna cosa". Ara toca estrenar-se davant una afició que s'ha creat unes expectatives molt altes, quelcom que aparentment no li preocupa: "No sé si em pot afectar la pressió, no miro les xarxes socials ni sé el que es parla, em preocupo d'entrenar i fer-ho el millor possible el dia del partit".

 

 

Tot i això, no cal oblidar que acaba de fer una salt important, ja que aquesta és la seva primera experiència europea: "Aquest és un futbol diferent, més evolucionat que el d'argentina, amb més concepte si menys temps i també menys errors, cala anar trobant la millor forma i adaptar-me a la Lliga espanyol, és pas a pas, em trobo bé, em sento bé però encara queda molt de treball". Per a l'argentí, el fet de ser el fitxatge més car de la història de l'entitat és "una responsabilitat, no una pressió, un orgull que puguin dir aquestes paraules però cal demostrar-ho, és treball i fer-ho partit a partit". Després de la seva espectacular estrena, l'argentí ha reconegut que "els companys m'han felicitat però cal pensar en dijous". Adaptar-se a l'estil de joc de Gallego, per un home d'inspiració individual com ell, "és el desafiament. Després és anar partit a partit, hi ha un rival, però és cert que és un tècnic que te molts conceptes, un automatisme gran que necessita molt de treball i cal treballar, dedicar-li el 100% i es veurà en els partits. Què em demana? Que em deixi anar i trobi la meva millor forma, que pugui ser jo".

Tornant a la doble cita, i si inconscientment el jugador prepara de diferent manera l'una i l'altra, ha explicat que "es viu d'una sola manera, és el partit més proper. Hi ha un altre desafiament diumenge i cal pensar en el físic però només penso en dijous, cal tancar l'eliminatòria". Un dels temors de l'espanyolisme és que dijous Borja Iglesias ja no formi part de la plantilla: "Ha entrenat amb nosaltres no sé res. Si s'afegeix pressió perquè marxi? És un jugador molt important, veurem què pasa amb el seu futur, a mida que passen les coses es pensa en la resta".


PUBLICITAT