AVUI A POL

CALERO I EL 'PANDA'

09/08/2019
Avui a les 13h, presentació del central, que signa per 5 temporades. A l'espera de què fa el Betis amb Borja: "Treballem dia i nit per a tenir al millor equip possible. Els nostres valors són la humilitat i el treball", diuen des del Villamarín

Redacció, 7:30h (actalització 9h) Fernando Calero es convertirà avui en el cinquè reforç del club espanyolista per a la temporada 2019-20 després de les incorporacions de Bernardo, Iturraspe, Andrés Prieto i el Monito Vargas. El central, que signa per les properes 5 temporades, serà presentat a les 13h a l'Auditorio Juan Segura Palomares del RCDE Stadium. El defensa del Valladolid, l'escollit per ocupar el buit deixat per Mario Hermoso, i a l'espera de la confirmació oficial dels detalls de l'operació, costaria al voltant de 8 quilos, mentre que el seu club d'orígen es reservarà un 15% d'una futura venda i es garanteix 300.000 euros més si juga almenys 45 minuts en la meitat dels partits oficials del proper curs.  El jugador tenia una clàusula de rescissió d'11 milions d'euros, per la qual cosa l'Espanyol ha aconseguit retallar sensiblement la factura final, quedant-se en les xifres que tenia pensat invertir en aquest prometedor jugador des d'un primer moment. Es desconeix la clàusula de rescissió que tindrà en el seu contracte, però es parla d'uns 20 quilos.

Amb el de Boecillo lligat, també podrien produir-se novetats en els propers dies amb homes com Dídac Vilà. Segons mitjans valencians, el lateral de l'Espanyol podria rebre ja una oferta formal per part del valencians, que necessiten un suplent per a Gayà després de la marxa de Lato; en qualsevol cas, les intencions del club perico són com us vam explicar les de no obrir-li la porta de soryida si no és a canvi d'un preu suficient com per fitxar un recanvi de garanties en el mercat; a més, amb la nova posició de Pedrosa, el jugador mataroní ha recuperat el protagonisme esportiu perdut al final del passat curs, i ahir mateix es va reivindicar amb un gran gol davant el Lucerna.

I després està com no, aquest cas Borja que cada cop te més arestes. Ahir les xarxes periques bullien dividides entre aquells seguidors pericos que després de la filtració interessada d'una imatge d'una disfressa d'un panda a l'interior del vestidor del Betis demanaven que ni tan sols fos de la partida en el compromís europeu, i els que recordaven que malgrat les maniobres gens elegants i desestabilitzadores del club andalús que tant de malestar estan generant a les oficines blanc-i-blaves encara és jugador de l'Espanyol. El mateix Gallego destacava en sala de premsa,  "Borja està rendint a un nivell boníssim, heu vist l'esforç que ha fet, només li ha faltat el gol; com és jugador nostre i com considero que està rendint bé i aportaria ha jugat, no penso en el que pot ser perquè perdo el temps, penso en que és jugador nostre i està entrenant i competint bé". 

 

 

Tot i que efectivament al futbolista no se'l pot retreure en cap cas la seva professionalitat i la seva feina,  ja que va buscar el gol qui sap si per dedicar-li a l'afició en un moment personal que no està sent tampoc senzill, el cert és que enmig de tants rumors, filtracions interessades i amb el que s'està allargant el tema, podria començar a passar-li factura el fet que al final, també estan jugant a Sevilla amb el seu nom i el seu futur. 

Mentre, ahir a la tarda el Betis presentava el seu quart fitxatge, el meta Dani Martín, tot just uns minuts de tancar la cessió de Giovani Lo Celso al Tottenham, una operació que en a l'entitat andalusa principi pretenien els servís per ajudar a finançar el fitxatge de Borja. En l'acte va estar present el conseller delegat i vicepresident verd-i-blanc José Miguel López Catalán, que es va referir al futur de l'equip, sobre el qual va voler donar un missatge esperançador per a la seva afició: "M'agradaria dirigir-me als bètics, que estan pendents del mercat. Estem treballant sense descans per a tenir el millor equip possible la pròxima temporada. M'agradaria desitjar-li sort a Camarasa i a Lo Celso, que surtencedits a dos grans equips de la Premier. Són dues operacions que ens permetran continuar creixent esportivament, que és el que desitgem. Seguirem en els pròxims dies en la línia de reforçar l'equip". "Els nostres valors són la humilitat i el treball". "Els nostres valors són la humilitat i el treball", va dir Catalán, qui va enllaçar aquesta última frase per a destacar el treball de la secretaria tècnica a l'hora de fitxar al fins ara porter de l'Sporting. Mentre, mitjans andalusos segueixen insistint que el del "Panda" i el d'Álex Moreno -es parla d'una inversió d'uns set quilos més variables- han de convertir-se en els pròxims fitxatges de l'equip de Rubi, i que les intencions serien que tots dos estiguin a Sevilla la setmana pròxima, abans de l'arrencada de LaLiga enfront del Valladolid. Els diners ingressats per les recents sortides de Júnior, Camarasa i l'esmentat Lo Celso facilitarien que puguin escometre aquestes operacions. L'acord del Betis amb l'entorn de Borja està tancat des de fa setmanes, però els últims moviments dels andalusos no ajuden a un acord negociat. Recordem com aquest mateixa setmana  Carlos García Pont, vicepresident de l'entitat perica, manifestava com "en el cas Borja, les coses estan igual que fa una o dues setmanes. Vam fixar unes condicions de pagament i d'aquí no ens hem mogut. La pilota està en l'altre costat". Des del Betis filtren que malgrat tot són optimistes amb aquesta operació, que, malgrat la seva dificultat, consideren seria més senzilla que unes altres que estan en la recambra com la del madridista Mariano o la de Milik. Per tant, caldrà veure si el Betis diposita finalment l'import de la seva clàusula de rescissió i si el d'ahir a Suïssa va ser el seu últim partit amb l'Espanyol .