AVUI A POL

LES IMPLICACIONS A NIVELL ESPORTIU QUE TINDRIA ANAR A EUROPA

16/05/2019
Veient casos d'equips als quals ha penalitzat l'exigència de començar aviat la temporada i jugar tres competicions, caldria reforçar la plantilla. La idea és no desmuntar el bloc, i que si hi ha sortides sigui per la clàusula.

Redacció, 7:30h Un altre aspecte i no menor que caldria tenir en compte si dotze anys més tard l'equip aconsegueix tornar a Europa seria a nivell estrictament esportiu. On primer es notaria seria en termes de planificació de pretemporada, ja que obligaria a jugar tres rondes prèvies que entren en conflicte amb els plans actuals, inclosa la gira per la Xina que garanteix un importants guanys econòmics i és vista des de l'entitat com estratègicament clau per afermar la presència en le mercat asiàtic de la mà de Wu Lei; a més, aquest calendari posaria a prova a la plantilla, ja que per exemple arribar a la final pot implicar jugar un total 60 partits -als 44 de Lliga i Copa cal afegir un màxim de 21 a Europa-. Equips com ara el propi Sevilla, que el passat estiu van haver d'afrontar aquesta exigència, han acabat culpant -la de no haver pogut aconseguir encara el seu principal objectiu, estar entre els quatre primers llocs que garanteixen anar a la Champions; per fer-nos una idea, la temporada que és a punt de finalitzar va començar per als hispalencs el 26 de juliol de 2018. 

 

 

Com va dir Rubi recentement, anar a Europa seria "una passada", però també ho és que exigiria molt a  la plantila 

Tot i que la idea dels responsables esportius és seguir tenint una plantilla curta i recórrer al planter en moments de necessitat, el que recorda el que va passar al 1998 amb la famosa Lleva de la Intertoto, evidentment cas que l'equip es classifiqués per Europa caldra reforçar el grup existent a banda suplir les baixes que es donaran amb recanvis de garanties. Cal recordar que fins a cinc futbolistes acaben contracte el 30 de juny, i sembla complicat que cap d'ells segueixi; algunes marxes són ja segures: Roberto Jiménez, que només ha jugat en la Copa i no ha tingut ni un sol minut en Lliga, acaba contracte i bucarà un altre equip on seguir la seva carrera, el que obliga a incorporar un meta que faci competència a Diego. Óscar Duarte, el primer fitxatge de l'era Chen, ja sap que no seguirà. Complicat està que malgrat el seu magnífic rendiment, el club es decideixi a pagar els 3 quilos de l'opció de compra signada amb el Málaga per Roberto Rosales. Qui no te cap opció, lògicament, és Alfa Semedo, que després de la seva cessió  tornarà al Benfica després d'una breu i simplement anecdòtica etapa en blanc-i-blau. Un cas especial és per la seva trajectòria al club el de Sergio García: el davanter no va poder complir amb el mínim de 25 partits, amb un mínim de 45 minuts en cadascun o bé acumulables, necessari per a renovar automàticament. El davanter del Bon Pastor es va veure penalitzat per una lesió intratendinosa en el tendó d'Aquil·les de la cama dreta durant un entrenament el 15 de febrer que el va deixar en el dic sec un mes i mig. En aquest període es va perdre 5 partits davant el Valencia, Huesca, Valladolid, Athletic i Sevilla després de tenir força protagonisme ja que fins aleshores havia jugat 19 partits de 45' o més en les 22 primeres jornades. Va tornar en el derbi del Camp Nou, sortint des de la banqueta; de fet, des d'aleshores no ha estat titular en cap encontre, i quan ha entrat al camp en cap dels encontres ha superat els 45 minuts. Aquesta temporada 2018-19 ha complert 200 encontres vestint la blanc-i-blava; la primera des de que va arribar procedent del Betis, la 2010-11, va jugar 21 partits la 2011-12, va fer-ho en 24 encontres anotant cinc gols; en la 2012-13, va anotar 7 dianes en 28 encontres, mentre que la 2013-14 van ser 12 gols en 37 aparicions. L'últim any abans de la seva marxa als Emirats, la 2014-15, va jugar 35 i va anotar 14 gols. En la temporada 2017-18, la de la seva tornada al club, va fer només gols gols en 33 encontres. Aquesta 2018-19 fins ara ha fet també 2 gols en 28 aparicions. El futbolista, conscient del paper secundari que té actualment a la plantilla de Rubi, podria buscar un altre destí per gaudir de més minuts en el tram final de la seva carrera però en cas de jugar a Europa, aquest escenari podria canviar completament. 

En qualsevol cas, el que està clar és que tant si es va a Europa, vistos casos d'equips als quals ha penalitzat aquesta exigència, com si no, ja que l'objectiu clar dels espanyolistes ha de ser anar a per aquesta fita el proper curs, és que les intencions dels responsables esportiussón exitar en la mida del possible la marxa dels millors jugadors -només s'acceptarien clàusules de rescissió- i que el nivel dels reforços siguin de plenes garanties, de nivell.


PUBLICITAT