AVUI A POL

A TREURE'S L'ESPINA DEL CIUTAT

20/04/2019
Diego López i Sergio García, protagonistes per situacions negatives en l'última visita a Orriols, van ser-ho en positiu en el triomf davant el Levante en la primera volta. Sergio afronta la tornada amb la necessitat de sumar minuts per renovar.

Redacció, 7:30h L'última visita de l'Espanyol al Ciutat de València va ser forçaaccidentada, donant un parell d'ensurts, un especialment greu i que va tenir l'espanyolisme amb el cor encongit durant força estona. Aquell encontre jugat el mes de maig del 2018 va començar ja de manera accidentada, en haver d'alterar l'aleshores ouant de la banqueta Quique Sánchez Flores els seus plans d'incloure Sergio García en l'onze inicial; i és que el davanter es va fer mal durant l'escalfament havent de cedir el seu lloc en l'equip titular a Leo Baptistao. Però l'autèntic ensurt  arribava ja avançat el partit, en concret en el minut 38', quan una topada a l'interior de l'àrea perica entre Armando Sadiku i Diego López va acabar amb tots dos al terra, sent el més perjudicat el meta blanc-i-blau; la imatge va ser dramàtica, i va provocar que tant els seus companys com les assistències de tots dos equips reclamessin amb insistència l'entrada d'una llitera. El porter, després d'uns minuts d'incertesa en que va ser atès sobre el mateix terreny de joc, va estar rebent posteriorment les atencions dels serveis mèdics fora del terreny de joc, i malgrat haver-se incorporat pel seu propi peu en diferents ocasions, se'l va veure visiblement desorientat; malgrat va poder sortir de la gespa sense collaret, va ser traslladat posterioment a un centre hospitalari de València, per ser atès d'un traumatisme cranial que el va tenir apartat dels terrenys de joc força setmanes. 

 

 

Curiosament, tots dos futbolistes van ser els protagonistes destacats del partit enfront del Levante en aquesta primera volta, el jugat a Cornellà-El Prat el passat mes de setembre. Sergio García, per marcar el gol del triomf en aquell 1-0, marcat poc després del descans en una acció iniciada per un robatori de pilota de Granero a la defensa, assistència de Borjja Iglesias i xut des de la frontal de "Falete" que la clavava per tot l'escaire. En la recta final del partit, ja sense el del Bon Pastor sobre la gespa, el protagonisme era per Diego López, que va ser capaçd'enviar fora un xut de Luna quan l'estadi ja es veia venir l'empat dels de Paco López, el que li va fer guanyar-se els crits de "Diego selección". 

Ara, passats els mesos, la situació d'aquests dos jugadors, els més veterans de la plantilla, és força diferent; el meta, que farà els 38 al novembre, està plenament assentat sota pals, oblidat el calvari del passat curs, on ja va començar recuperant-se d'una lesió i havent de  cedir la titularitat a Pau López, el que va lamentar en públic recordant el sacrifici que havia fet a nivell personal i el risc que havia assumit pel bé de l'equip. Amb un any més de contracte, ha gaudit de la plena confiança de Rubi tret d'en la Copa, on ha actuat de titular un Roberto que malgrat la seva innegable qualitat, ni tan sols s'ha estrent en Lliga. Pel que fa a Sergio García, la situació no és ni de ben lluny tan idíl·lica. Tot i que a l'inici de curs va tenir més protagonisme, una inoportuna lesió muscular el va deixar fora de l'onze, al qual només ha pogut tornar amb compatgotes davant l'arribada de Wu Lei i el "Chucky" Ferreyra, ara també lesionat. A banda d'aquell gol enfront del seu exequip, només n'ha fet un altre davant el Betis, el passat desembre, en l'1-3 jugat a Cornellà-El Prat. En quasevol cas, uns minuts insuficients per complir amb el mínim pactat d'alments 45 al llarg de 25 partits que figura com a condició necessària per reovar de manera automàtica un any més -hi ha la particularitat que si no arriba, els minuts són acumulables fins arribar a l'exigit. La conclusió, que hauria de jugar almenys mla mitja part de 5 dels sis partits que resten perquè acabi la temporada per seguir. En qualsvol cas, l'entitat te previst seure amb ell si no arriba a la xifra, i aleshores serà el moment de decidir que val més, el que es pensa pot aportar a l'equip tant sobre la gespa com al vestidor, on te un gran ascendent i és un referent especialment entre els joves, o els interessos de l'entitat.


PUBLICITAT