AVUI A POL

LES OMBRES DEL DERBI

08/04/2019
Al nostre programa hem explicat com van anar els fets entre José Mª Calzón i Muhammed Sanneh, que l'ha denunciat per l'incident. També hem valorat l'ús mediàtic que se n'ha fet partint d'una versió esbiaixada que ignora la pluja d'insults que va rebre l'a

Redacció, 7:30h (actualització, 14:30h)  Per desgràcia, tot el que de positiu va deixar el partit de Montilivi s'ha vist opacat per un parell de polèmiques extraesportives i com en special una, la primera, ha estat fet servir de manera interessada des d'un cert entorn mediàtic. Es tracta de l'error que va comentre eJosé María Calzón, el veterà delegat espanyolista que no exercia aquest dia com a tal, quan malgrat la seva llarga experiència i fruit de la tensió del moment va caure en les provocacions d'un grup de seguidors del Girona, en concret de Jovent Gironí, que van rebre l'autocar de l'Espanyol amb insults com "fills de puta" i càntics de "A Segona!", moment en que va dirigir un desafortunat "Calla, negre de merda" a un d'ells. L'entitat, ràpidament, va reaccionar confirmant els fets i demanant disculpes tant al seguidor afectat com a l'entitat blanc-i-vermella. A banda de transmetre el missatge als mitjans desplaçats a Girona com el nostre, Agustín Rodríguez, director de Comunicació i Relacions Institucionals de l'entitat blanc-i-blava, a través del seu compte personal de Twitter, apuntava: "En nom del club demanem disculpes per l'incident que és òbviament injustificable", atribuïnt-lo com diem a la tensió del moment. Cal veure però com acaba aquest tema, ja que el seguidor afectat, Muhammed Sanneh, va afirmar després de l'incident a Tv3"Ja s'ha viscut molt de racisme, LaLiga ha de fer alguna cosa", insistint en que malgrat les disculpes pensava tirar endavant la denúncia, quelcom que va fer davant Mossos, a L'Escala. LaLiga també posarà previsiblement el tema en mans d'Antiviolència.

Sobre aquest tema hem parlat al nostre programa de ràdio, parant esment al tractament mediàtic que se n'ha fet, ja que en la majoria de casos de n'ha fet una lectura esbiaixada, oblidant els insults rebuts per la delegació espanyolista previs a la resposta de Calzón, i només es pot llegir en clau de la voluntat interessada de seguir difonent una imatge negativa de la institució. La versió dels fets que hem explicat en l'espai és aquesta: des en la prèvia de l'encontre, hi havia un grup d'afeccionats del Girona congregats als afores de l'estadi -alguns d'ells havien tingut ja algun problema amb seguidors de l'Espanyol desplaçats-, amb un parell d'ells proferint diferents insults i increpant. En el moment de l'arribada de l'autocar amb l'expedició espanyolista, va caure una veritable pluja d'insults, moment en que Calzón, davant la tensió del moment, va caure en el parany proferint l'insult ja conegut. El tema revifa per la difusió que en fa un digital donant una versió insistim esbiaixada i incomplerta que provoca la reacció del responsable de comunicació del club. S'ha de dir que un cop finalitzat l'encontre, Calzón, quan va intentar disculpar-se amb l'afeccionat del Girona, va rebre com a tota resposta que ja no hi havia volta enrere i que la denúncia estava formalitzada.

 

 

D'altra banda, a Girona van tornar a evidenciar-se les diferències que hi ha a nivell social entre diferents sectors de l'afició perica. En aquest sentit, la Penya Juvenil va publicar a darrera hora de la tarda d'aquest diumenge un comunicat manifestant després del desplaçament la seva preocupació pel fet que al seu parer la dinàmica de determinats sectors de l'espanyolisme està generant una fractura social, i instant al club insten al club a actuar i donar explicacions sobre l'esdevingut a Girona, sense donar més detalls, el que també ha provocat alguna crítica apuntant manca de claredat. A les xarxes, segudors blanc-i-blaus mostren el seu malestar per la imatge que al seu parer s'està donant del club al llarg d'aquesta temporada, i es denuncien des de diferents sectors l'ús de banderes i símbols, tant d'un sector polític com de l'altre, exhibits durant els partits, i es lamenta que la blanc-i-blava sigui una de les poques aficions del futbol espanyol que ha d'estar separada per la seguretat dels diferents clubs rivals quan es juga fora de casa.


PUBLICITAT