AVUI A POL

INFORME WU LEI: DADES SOBRE L'IMPACTE DEL XINÈS

12/02/2019
De la Xina han demanat 5.000 unitats de la seva samarreta per posar-les a la venda. Fins el partit del Rayo s'havien venut 400 exemplars, passant a ser la més sol·licitada; hi haurà una edició limitada amb els noms també en xinès.

Redacció, 14:30h Tot i que la seva arribada va generar un cert escepticisme  en considerar-se que en el seu fitxatge hi havia més un component comercial i de màrqueting que no pas estrictament esportiu, el cert és que Wu Lei ha necessitat només 70 minuts per convertir-se per mèrits propis en el nou ídol de l'espanyolisme.  Tot i que no es pot obviar el primer dels aspectes, a nivell esportiu està deixant molt bones sensacions, i està començant a fer realitat aquelles paraules que va pronunciar durant la seva presentació, "vull demostrar que el futbol xinès té lloc en una lliga tan potent com l'espanyola". La seva entrega, la manera de viure el partit i d'implicar-se amb els seus companys i la grada, malgrat només porta unes setmanes a casa nostra i lògicament encara resta molt perquè la seva adaptació al nou ecosistema del futbol espanyol i del nostre club sigui total, el seu rendiment ha estat tan elevat que ha fet esvair tots els dubtes que hi respecte al seu rendiment futbolístic. 

Avui al nostre programa de ràdio hem parlat de l'impacte que ha tingut Wu Lei, primer de tot, a nivell de màrqueting. A banda de les dades d'audiència tant de la presentació com en el seguiment a la Xina dels partits de l'equip des de la seva arribada, hem aportat altres que demostren la repercussió de la seva incorporació: una d'elles és que de la Xina han demanat 5.000 unitats de la samarreta del jugador, un ídol i referent al seu país, per repartir-la entre les 100 botigues que té KELME, patrocinador tècnic espanyolista, que te una àmplia presència en aquelles contrades.  Un altra de destacada és que fins al partit del Rayo s'han venut unes 400 samarretes de Wu Lei a través de les seves botigues. És la primera més venuda per sobre de les de Borja Iglesias, el "Panda", i Marc Roca, segon i tercer en aquest rànquing. El club farà una edició especial de 100 samarretes de cadascun d'ells per a vendre via web, únicament i exclusiva en línia, i que estarà disponible el dia de l'Huesca. L'edició incorpora el nom en xinès.

Hm pogut sentir les valoracions de David Sánchez, director de l'Acadèmia de l'Espanyol a Xanghai, que han ha confirmat que la seva marxa "està tenint molta repercussió; el curiós és que els xinesos i els seguidors del seu antic club estan contents, saben que el creixement de a selecció xinesa passa per exportar futbolistes a Europa. Hi ha alguns escèptics però la majoria són optimistes perquè saben que el seu nivell i la seva mentalitat estan per sobre de la resta de futbolistes xinesos. Wu Lei ho ha deixat tot, perquè ho tenia absolutament tot aquí, per complir el seu somni de triomfar a Europa. Abans a la Xina hi havia molts seguidors del Manchester United, el Milan, l'Arsenal, cada cop més hi ha més de l'Espanyol, s'han multiplicat els seus seguidors. Si a més rendeix sobre la gespa, l'Espanyol ha fet una gran contractació i un gran fitxatge".

També hem pogut escoltar la valoració d'en Xavi Falgueras, periodista especialitzat i un gran coneixedor de la Superlliga xinesa; que ens ha traslladat com "el seu fitxatge està fent que l'Espanyol tingui una major repercussió als mitjans xinesos. Des del seu fitxatge pràcticament cada dia hi ha alguna nota als mitjans esportius, que fa que l'Espanyol indirectament hi estigui present.  Aquests seguiment diari s'incrementa els dies de partit, i es veu reflectit en l'augment de seguidors a les xarxes socials. Les sensacions en el seu debut i el dia del Rayo van ser molt positives, si segueix així la repercussió de l'Espanyol serà major".


PUBLICITAT