AVUI A POL

DANYS COL·LATERALS

12/01/2019
L'eclosió de Roberto Rosales ha coincidit amb la pèrdua de protagonisme de Javi López, que va començar el curs sent un fix per a Rubi. Enguany hi ha un condicionant especial: la seva renovació està condicionada a un mínim de partits.

Redacció, 7:30h Un dels jugadors a l'alça en l'actual moment és Roberto Rosales; el veneçolà, que va ser el segon i últim reforç de l'equip en el passat mercat d'estiu, arribava cedit pel Málaga fins al 30 de juny de 2019, reservant-se l'Espanyol una opció de compra no obligatòria sobre la totalitat dels drets del futbolista sud-americà a final de curs de tres milions d'euros, dada revelada per Rufete en la seva presentació; després d'un inici de Lliga en que no va tenir protagonisme, sembla haver-se convertit en l'opció preferent de Rubi en el lateral dret, i ell està responent agafant més desimbolutura a mida que encadena titularitats. Tot i que fa uns mesos pocs comprenien el perquè de la seva arribada a una plantilla necessitada de reforçar prioritàriament altres demarcacions, ara ja hi ha qui fins i tot després d'actuacions com la de Vila-real es planteja la conveniència de fer un esforç per ell, quelcom que com recordarem recentment valorava el mateix protagonista: "Ara m'enfoco en aquest moment, perquè falta molt per a final de temporada. El seu és intentar jugar, fer un bon campionat, i ja veurem el que pot passar. Seria emocionant poder seguir a l'Espanyol, però encara tinc un any de contracte amb el Málaga, un club al qual estaré sempre agraït perquè m'ha brindat l'oportunitat de venir a la Lliga espanyola, una de les millors del món, i a jugar contra els millors".

 

L'eclosió de l'internacional amb la Vinotinto ha provocat, de retruc, la pèrdua de protagonisme de Javi López. El canvi de tècnic va suposar també un canvi de rol per al d'Osuna,  que passava de jugar la passada temporada 957 minuts en la Lliga, la xifra més baixa des de que va arribar al club, i sort que Gallego el va fer ser  titular sumant 450 minuts en total, a ser un fix en els esquemes de Rubi fins a que una inoportuna lesió el va apartar dels terrenys de joc, i malgrat ja plenament recuperat d'aquesta sobrecàrrega, darrerament, a fins i tot ha desaparegut de les convocatòries. El darrer cop va ser per al partit de Copa enfront del Villareal, una decisió que va justificar l'entrenador en motius "tàctics i tècnics". Joan Capdevila, que col·labora amb el nostre programa de ràdio, parlava dijous passat de com viu l'andalús aquesta poc grata situació professional:  "Està una mica disgustat però és normal; no s'enfada però tothom el coneix, és un grandíssim professional, dóna moltes voltes al cap, només pensa en el futbol i l'Espanyol i com pot ajudar i és una situació incòmoda, veus que va tot l'equip a Vila-real menys tu, és dur. Entrenes tot sol al camp de futbol, és ja quelcom psicològic, almenys viatja amb la resta i fas grup. Però és professional i ho ha d'entendre, adaptar-se i a treballar, el que ha de fer és guanyar-s'ho als entrenaments. Porta 12 anys a la casa, és una institució, se l'ha de tenir en consideració". Efectivament, i un exemple el tenim en l'anterior campanya, Javi sempre ha mantingut silenci davant situacions complicades com aquestes, dures de portar i que l'afecten per la gran estima que te a la seva professió i al club, l'únic que ha defensat en l'elit al llarg de la seva carrera. També cal tenir en compte que enguany hi ha un fet especial, que acaba contracte i la seva renovació per una tercera temporada està supeditada a la disputa d'un mínim de 20 partits, amb 45 minuts en cadascun d'ells. Malgrat les especulacions, pel seu cap no passa una sortida en aquest mes de gener, i en el seu cap només està recuperar un lloc en l'onze, i poder ajudar a l'equip a signar una bona segona volta de campionat.


PUBLICITAT