AVUI A POL

EL FULL DE RUTA DEL CLUB PER REFINANÇAR EL SEU DEUTE

09/11/2018
Palco23 dóna més detalls de com es busca ampliar els préstecs amb fons especialitzats que millorin condicions, tant en terminis com en interessos; també s'han aconseguit línies de circulant per sis milions d'euros amb dues entitats financeres.

Redacció, 7:30h El passat mes de setembre, i després de l'aparcició d'informacions xifrant en 30 els milions pel qual l'Espanyol hauria de vendre obligatòriament jugadors aquest proper estiu, al nostre portal vam publicar qe tot i ser certa l'existència d'un seguit de crèdits que vencien al 2019, el club estava treballant per renegociar les condicions i diferir el seu import, amb el qual no seria necessari fer vendes per aquest import tan elevat. Més recentment, el 24 d'octubre passat, es explicàvem després de l'aparició de notícies sobre una suposada obligació de Chen Yansheng de desinvertir en el club abans de l'estiu de 2019, que tot i ser cert que durant aquest any hi ha el venciment de dos grans crèdits, un de 30 milions que es deu a un fons d'inversió i l'altre un de 34 que son préstecs participatius del grup Rastar del que ja se n'haurien tornat un 10 milions d'euros, el club treballava per passar el de 30 de curt termini a mig, amb venciment a quatre o cinc anys per alleujar les tensions de tresoreria, moviments que comptaven amb l'aprovació bancària i a més es mouen dins els paràmetres que reclama el govern xinés, per la qual cosa la situació, asseguren, és troba sota control. Tamé vam avançar que en l'operació de reestructuració s'ha comptat amb diverses entitats de crèdit, algunes de xineses i d'altres d'àmbit internacional. 

Avui, el portal de referència en temes econòmics lligats almón de l'esport Palco 23 dóna detalls de la situació creditícia del club,  explicant que efectivament negocia refinanciar 40 milions de crèdits garantits amb la televisió. Fonts properes a l'entitat han confirmat aquest extrem. Destaca el portal el fet que el club ha aconseguit recuperar la confiança de la banca tradicional, després de diversos exercicis en els quals tenia l'accés tancat davant el risc d'impagament que existia, com ho demostra el fet que s'han signat línies de circulant per sis milions d'euros amb Bankinter i Deutsche Bank, que donen una mica més de tranquil·litat a l'operativa diària de l'entitat. Aquest finançament queda garantit amb els drets audiovisuals, que han passat de 48,9 milions a 54,6 milions d'euros entre 2016-17 i 2018-19. Fonts properes a la negociació assenyalen que "s'està treballant en un finançament més ampli", que a més permeti millorar els tipus d'interès que paga i allargar el venciment, que en aquesta ocasió era a tres anys. En els dos primers exercicis, ja ha abonat 2,85 milions d'euros en interessos a la firma britànica especialitzada a oferir liquiditat als clubs de futbol i ara es treballa en buscar noves línies de préstec que substitueixin a les actuals per mantenir la liquiditat necessària per a l'operativa del club i també per fer front a un 2019 en el qual el calendari de venciments s'intensificarà, com ahir explica l'autor del reportatge, Marc Menchén, al nostre programa de ràdio. 

La memòria anual de 2017-18 assenyala que al llarg d'aquesta temporada han de retornar-se els 25,97 milions d'euros disposats d'aquest préstec de 40 milions "amb disposicions variables"; s'està complint amb els pagaments mensuals establerts, però la idea és poder renegociar-ho i, si escau, ampliar l'import del finançament amb e que s'aplanaria el camí per afrontar els venciments amb Rastar, que en total ascendiran a 29,5 milions d'euros durant 2019. El primer pagament està previst per a juliol, amb 6 milions, als quals seguiran altres 12 milions a l'agost, 7,5 milions més al setembre i finalment 4 milions al desembre. La devolució dels diners estarà garantida amb els traspassos que es realitzin de futbolistes del primer equip. Rastar  tindrà pendent de recuperar altres 31,3 milions d'euros, un deute a llarg termini amb venciments anuals i durant cinc temporades a partir de 2021, a raó de 6,26 milions d'euros, una quantitat assumible.


PUBLICITAT