AVUI A POL

ADMETRE I APRENDRE DELS ERRORS

11/10/2018
Al nostre programa hem debatut sobre les declaracions de Roger Guasch, en que parlava d'errors de comunicació i implementació per justificar un fracàs, el de la campanya d'abonaments, del qual és responsable.

Redacció, 14:30h Ahir, el director general corporatiu, Roger Guasch, va confirmar al programa Tiempo de Espanyol que la xifra actual de socis és de 23.300, uns 4.000 menys que fa un any en aquest moment de la temporada. L'executiu va admetre que ha tingut errors en el seu plantejament inicial i que no "s'ha comunicat prou bé ni s'ha implementat bé" el que volia fer el club en els pròxims dos anys tot i defensar que la pujada de preus, una iniciativa seva, no ha estat el motiu més esmentat pels socis per no renovar l'abonament segonns la recent enquesta que s'han trobat els pericos a la seva bústia digital. En qualsevol cas, va insistir que espera que aquesta xifra millori, ja que "és la fotografía que tenim ara, però farem una campanya de telemàrqueting dirigida a 2.500 persones que han marxat en aquests últims anys".

D'aquest tema n'hem parlat avui al nostre programa, d'entrada, amb una reflexió del nostre director, Francesc Via; a banda d'altres consideracions, com si aquesta és la millor manera de comunicar temes importants de l'entitat i si de les seves declaracions es pot desprendre una crítica a la gent que encara porta els temes de comunicació, pel que fa a les dades, Guasch diu que som encara no 23.300 socis, i reconeix doncs, que s'han perdut aquests 4.000, la pitjor dada dels ultims anys -des del 2.014 concretament-, quelcom que afirma ja s'esperava perquè cada any en perdem, segons defensa, uns 2.000. Tot plegat però això no amaga que hores d'ara, la seva política de renovació ha estat un fracàs: per començar, aquesta dada és falsa perquè des de l'esmentat 2.014 s'ha estat pujant lleument i dels  25.492 de 2.014 que eren la dada mes baixa vam arribar als 28.000 de  l'any passat. Si és cert que cada any en perdem 2.000, també en  guanyàvem 2.000 de nous.

En aquest resultat, malgrat les seves paraules, la pujada de preus ha estat cabdal perquè malgrat admetre que molta gent ja estava desenganxant-se per altres raons, aquesta decisió ha estat la "puntilla" sense tenir en compte que perdre massa social és fàcil, però recuperar-los és certament molt complicat. Tot i que tampoc fora just demanar la seva dimissió i cal donar-li un marge de temps per avaluar millor la seva gestió i si com defensa, es veuran els resultats més endavant, això no amaga que la seva primera mesura important ha estat un fracàs ja que generar tot aquest malestar en el perico al final no ha servir per recaptar el famós milió d'euros que pretenia. 

Tornant a les crítiques a la comunicació, no sembla de rebut que quan acabes de cessar a un director de comunicación diguis que el problema de les renovacions és que has tingut una errada de comunicació; sobretot, quan tant ells com la resta de directors d'àrea del club el van advertir del que això que s'ha acabat produint passaria; a més, posats a parlar de comunicació, també la campanya  d'abonaments és tota seva, de l'empresa que el mayeix DGC va triar amb el  creatiu que també va triar. Cal recordar que Guasch va preferir aquesta agència i al seu creatiu, al que ja hi havia, el César García, un reconegut professional que que per cert, quan hi havia problemas de tresoreria, havia treballat gratis.

Tampoc és just parlar de polítiques de "acoso y derribo" arran l'anunci de la pujada de preus, ja que els gestors han d'admetre la crítica i la discrepància al voltant de les seves decisions, si es consideren errònies. Tot plegat i resumit, més que no pas dimissions, el que es demana es que reconegui el seu error i que n'aprengui cara al futur. 


PUBLICITAT