AVUI A POL

RUFETE: 'VOLEM QUE ELS JUGADORS SENTIN QUE ESTAN EN EL MILLOR CLUB'

12/07/2018
El nou DFP llença un missatge d'unitat en la seva presentació i destaca que l'objectiu és crear un projecte fort de planter i mirar el mercat només quan sigui necessari

Olot, 12:45h L'Espanyol ha presentat aquest matí a Rufete, el nou Director de Futbol Professional. L'ex jugador blanc-i-blau ocuparà un nou càrrec a l'entitat i tindrà "màxima responsabilitat amb el primer equip i s'haurà de relacionar amb la secretaria tècnica, els serveis mèdics i el futbol base", segons ha informat Òscar Perarnau. El Director General Esportiu també ha destacat que tenia "molt clar que Rufete era la primera opció però per respnsabilitat, havíem de tenir-ne més d'una. El President volia tenir opinió sobre altres opcions".

L'alacantí ha explicat com ha estat el procés del seu retorn al club, i com li va arribar la proposta de Perarnau: "Quan estic entrenant a Eivissa, l'Òscar es posa en contacte amb mi i jo li dic que m'agradaria escoltar la proposta però que fins que no acabi la temporada no podriem avançar-ho. Sé que el club estava sense responsable del primer equip equip però avagades les decisions es fan més tard perquè estan pensades per mitjans i llargs terminis. Quan tens la persona apropiada això queda en el passat. Tal i com ho estic veient, l'Espanyol està fent passes importants últimament". 

Preguntat per quin ha de ser l'objectiu del projecte, afirma que "quan s'han viscut moltes coses en el futbol i en aquest club, tens coneixement de la il·lusió de la gent i ara queda per veure quines passes ah donat el club, que crec que han estat positius. El més important és el treball diari i tenir l'ambició, junts som molt importants, hem de començar a generar aquest clima, gaudir els moments bons i ajudar-nos en els mals moments. Pocs clubs diuen on han d'estar a principi de temporada. Hem de fer passos cada dia per seguir creixent".

Sobre Rubi, el tècnic del primer equip, ha explicat que "el conec des de la seva primera experiència al club, és un entrenador que té molta experiència, està en un moment molt important de la seva carrera. Ell estima el club i estic segur que aportarà moltíssimes coses".

Sobre quin Espanyol visualitza d'aquí a tres anys, el temps que ha signat de contracte, considera que "hem d'anar consolidant passos, quina identitat del club, hem de consolidar un projecte molt fort de planter nacional i internacional, pels pròxims tres anys, hem de cuidar el que tenim, la nostre plantilla, els jugadors, per nosaltres han de ser els millors. Saben que hi ha un mercat i un rendiment, però abans d'això està la identificació amb el club. han de dsaber que volem ser un club important en el panorama internacional. Cuidem el de dins per començar a mirar el de fora". 

Sobre quin marge te per treballar, i si li han comunicat que si hi ha urgències per vendres, ha dit: "Estic informat d'aquesta situació, de fora el que pots fer és acompanyar però no prendre decisions, tinc la setmana que ve per posar-me al dia; el club ha fet un canvi molt gran en aquest aspecte, jo he de parlar de l'aspecte esportiu esportiva, ajudant al míster i aportant amb el que tinc d'experiència i mentalitat. Els temes financers els tenen qualsevol club del món, tenen situacions per vendre i comprar. Al final l'important és que el club està sòlid i sap amb què compta. Una cosa important és que hem de generar il·lusió. El que hem de generar des de dins és un equipamb mentalitat guayadora".

Pel que fa a les prioritats de la plantilla, ha dit que "quan un pren la decisió d'entrar en un club és perquè les coses canviaran; no sé el que s'ha parlat fins ara o quines senesacions o sentiment sent cadascú, jo sé el que he de fer, jo el que vull és que el jugador senti que està en el millor club possible. A partir d'aquí hi ha situacions d'entrades i sortides però necessitem un equip fort, que el jugador se senti identificat amb el club".

Sobre els seus contactes amb Chen, ha explicat que "l'he pogut conèixer i m'ha transmès el mateix que penso jo sobre el club: estabilitat i una idea de projecte. Ell està intentant anar cap aquest objectiu. Hi ha diferents velocitats perquè no som un club molt gran però la idea és fer-lo créixer fins el lloc més alt possible. A la Xina vam estar parlant i em va preguntar si havia jugat una final de la UEFA. També em va preguntar sobre el meu treball al València i quina visió tenia jo de tot plegat. Hem coincidit bastant. Al final, tots els que estem aquí hem de sentir el club al màxim. El primer que em va dir és que havia jugat una final de UEFA. Em va preguntar sobre el meu treball al València. I quina visió tenia jo del club. Coincidim bastant en les opinions. Tots els que estem aquí hem de sentir el club al màxim".

Ja per acabar, ha volgut destacar que recuperar la il·lusió de la gent "és l'objectiu més important. Hi ha moments difícils però no només hem de buscar el resultat, si no també el com i que ens serveixi pel pròxim any. Ens volem preocupar de generar il·lusió dia a dia i no dubto que ens la tornaran".

 


PUBLICITAT