AVUI A POL

RUBI: 'FER UN EQUIP NOU SERIA UN ERROR'

13/06/2018
"La meva preocupació màxima un cop ha marxat Gerard és que un bloc important continuï, i a partir d'aquí ja és encertar amb les peces que quedin", destaca el nou tècnic blanc-i-blau

Redacció, 20h Avui es compleixen exactament 10 dies des de l'anunci oficial del fitxatge de Joan Francesc Ferrer, Rubi, com a nou tècnic del primer equip de l'Espanyol; poc temps encara, però possiblement suficient per fer una primera composició de lloc del seu nou càrrec i les seves responsabilitats. Aquest és el seu primer projecte a Primera agafat des del seu inici, tot un repte a nivell personal i professional per un home que com a perico declarat, adquireix un significat especial.

Al Joan Francesc l'hem pogut sentir avui en entrevista a Tiempo de Espanyol de Javier de Haro, en directe de terres aragoneses, on segueix arreglant temes de caire personal. Després de mostrar la seva satisfacció del fet de poder començar la temporada, que creu és l'ideal per planificar un projecte, a diferència del que li va passar a Sporting i Levante, malgrat destaca que tot i acabar perdent la categoria va millorar les posicions on va haver d'agafar les regnes, ha començat analitzant la marxa de Gerard: "Ja se'm va dir que era molt difícil, que pensés que teníem una plantilla amb 25 homes amb contracte i un sembla que sortirà i és Gerard, poden sortir altres però no de la columna vertebral. La desgràcia de perdre un jugador extraordinari, pel costat mitjanament positiu és que a nivell econòmic fa que no hagis de fer excessives sortides. Estem tenint converses en que podrien haver altres sortides i estem totes les parts d'acord, i provarem de substituir-les", però no serien de la columna vertebral. De la plantilla que se li va dir estaria disponible, donava en principi per certa la continuïtat de Sergio Sánchez i que l'únic nom que ballava era Sergio García, que negocia la seva renovació: "la idea era 25 menys Gerard, amb el matís de Sergio García. La predisposició seva és fantàstica i a nivell esportiu estem encantat que segueixi almenys un any, i ara depèn de la negociació".  No inquieta a Rubi la manca de director de futbol professional: "No per dues coses, perquè Perarnau s'està buidant i és com si estigués, i l'altra és perquè esta provant de portar la persona que vol".

Parlant de posicions concretes, començant per la porteria, ha afirmat que "si surt Roberto el club te rastrejat el que busca, i entre tots prendríem una decisió, però mentre estiguin Diego i Roberto, estan tots dos. Si voldria un porter jove? No ho trobo especialment important, ho és més que tingui ganes de venir i hem de veure els homes del filial com funcionen".

Cal substituir també Gerard, i s'actua en dues línies: "És prioritari el davanter, estem en encertar la persona que vingui, i l'altra, la gent que tenim treure'ls el màxim. Si he parlat amb Borja Iglesias com han dit des de Galícia? No és el cas, però en el moment que hagi de fer-ho amb ell o un altre serà en el moment final, el treball estarà pràcticament fet, molt avançat. Amb Borja vaig parlar l'any passat per venir a l'Huesca, i al final no va venir i altres opcions han sortit victoriosos enguany. Si la direcció esportiva ho te mig lligat és difícil que escapi". "Estem preparats per totes les posicions per moure'ns el més ràpid possible, i m'agradaria tenir una plantilla més curta de 14 o 25, que tots els jugadors en plantilla es vegin amb possibilitats", ha manifestat el tècnic. Sobre possibles fitxatges, al que ha donat per descartat és a Gonzalo Melero: "Crec que seguirà segur a l'Huesca, el compromís que tenia era seguir si continuava a la categoria, però crec que tenim gent a dins que ho farà molt bé". 

També s'ha referit al tema del lateral dret, on hi ha tres homes: "Fins que s'acabi de concretar el que tenim, poden haver sortides", ha insistit: "La meva preocupació màxima un cop ha marxat Gerard és que un bloc important continuï perquè crec que li podem treure rendiment i ens garanteix un mínim, i després està encertar amb les peces que quedin. Fer un equip nou seria un error, canviar 15 jugadors, sabent que tens un nivell". 

Més noms propis: Aarón Martín: "Si compto amb ell? Se'm va dir que s'havia escrit més del que havia. Una altra cosa és que aquest mes puguin passar coses". I com no, David López: "El seu rendiment és inqüestionable, altra cosa és que al tenir-lo l'apretaré perquè doni el màxim; canviar jugadors de la casa pels de fora, els hem d'intentar cuidar. Si he parlat amb ell? Amb tots menys un, els he fet una presentació personal i els he citat pel dia 9, són 50 dies de vacances i han de venir amb feina feta".

Sobre els seus plans de pretemporada, explica que esperen treballar un parell o tres de dies a la Dani Jarque, en un camp que s'habilitarà a tal efecte, per després estar uns nou dies en un indret de Catalunya: "Espero que es tanqui aquesta setmana el tema". "Si m'agradaria un altre partit a Anglaterra? Si vas i aprofites el viatge per fer dos, millor; en breu podrem anunciar el calendari d'amistosos de pretemporada que està gairebé  tancat. La gira pels EEUU? Sóc col·laborador fins a cert punt, si no és un problema a nivell esportiu entenc que el club ha de buscar ingressos, la marca Espanyol s'ha de portar pel món i una estada de set o vuit dies la veuria bé". "La gent del filial? Faré el possible per endur-me més que els tres, me'ls vull endur però per que tinguin els seus minuts", ha destacat respecte a la participació de la gent de la Base.

"No pararé de transmetre positivitat, que venim amb molta força, estic convençut que els agradarà el que veuran partit d'una implicació molt alta, espero que cali la proposta. Sóc més de fets que de paraules, però estic convençut que la gent se sentirà molt identificada", ha estat el seu missatge final per l'afició.


PUBLICITAT