AVUI A POL

VÍCTOR SÁNCHEZ: 'L'ESPANYOL NO ÉS L'EQUIP D'AHIR'

12/02/2018
No va quedar satisfet amb la imatge de Balaídos: "Hem d'estar contents pel punt però saben que hem de millorar coses, i que el proper partit no és una final però és molt important". Ni dóna per feta la salvació ni tampoc per descartada Europa.

CE Dani Jarque, 12:45h El d'ahir a Balaídos va ser un punt amb regust amarg, ja que la imatge de l'equip, sense cap proposta ofensiva mínimament interessant, va ser lamentable, amb un Celta que va superar en totes les facetes els blanc-i-blaus, que només van poder rescatar aquest resultat gràcies al golàs de Gerard Moreno en el tram final de l'encontre i a les aturades d'un Diego López incommensurable. Massa poc però per una afició que esperava més de l'equip, que no va donar cap argument per il·lusionar-se cara a l'objectiu de lluitar per quelcom il·lusionant en el que resta de curs.

Per sala de premsa avui ha passat un dels pocs destacats en l'encontre, Víctor Sánchez; el rubinenc, que en els últims encontres ha recuperat el seu millor futbol, ha explicat que trebalen pe tornar a ser l'equip de l'any passat: "Hem de ser conscients que ens està costant fer partits bons complets, partits sense encaixar, la nostra idea és tornar a ser l'equip seriós i concentrat de l'any passat i deixar la meta a zero i a partit d'aquí els resultats arriba. Quan no encaixem i fem partits llargs tenim opcions de guanyar, hem de ser forts defensivament i a partir d'aquí segur que millorem en eficàcia".

Víctor posava en valor en punt d'ahir, però amb matisos: "És un bon punt, volíem haver fet les coses millor i que la imatge hagués estat una altra; al final portem un punt que és un premi gran tal com va anar el partit, L'Espanyol no és l'equip d'ahir,  tenim més recursos i defensa millor, però el Celta exigeix molt, et fica a la seva àrea. Hem d'estar contents pel punt però saben que hem de millorar coses, i que el proper partit no és una final però és molt important".

L'espanyolisme apunta a la responsabilitat de l'entrenador, que viu un moment baix de popularitat, per fer un pas enrere després de posar-se per davant en el marcador: "No és que anéssim enrere, en marcar el 0-1 som conscient que no estàvem bé, el que ens va passar és que no vam enllaçar quatre passades seguidees i no vam tenir possessió patint tot els partit, però no és que ens fiquéssim enrere. Haguéssim volgut defensar més a dalt però no va poder ser. Si s'ha salvat? Ni l'Espanyol ni la majoria d'equip, la Lliga és molt igualada i fent bons partits pots entrar en la meitat d'a dalt, però sabem que hem de guanyar i seguir sumant per estar salvats. La idea és tornar al de l'any passat. Hem de tornar a ser forts defensivament i a partir d'aquí si enllacem resultats positius segur que l'equip canvia".  Molta lliga per davant, i ni es dóna per feta la salvació ni tampoc per descartada Europa: "Ni ens obsessionem amb la part d'a dalt ni amb la de baix. Sabem que estem en una zona de ningú, hem tingut l'oportunitat de donar el salt i no l'hem aprofitat; tenim temps encara, la segona volta és llarga i si ho fas fes bé pots anar a dalt però som conscients  que hem de començar a guanyar perquè els de sota s'acosten i els de dalt s'allunyen".

Sobre el fet que l'excés de rigor tàctic està tenallant l'equip, creu que "ve de dinàmiques, de confiança, del que cada jugador sent en cada moment; hem tingut una fase en que hem jugat millor dels que deien els resultats, i és veritat que no és que tinguem por però quan no surten les coses manca confiança. Això s'agafa a còpia de corregir errors i resultats, els dos últims són bons però hem de començar a guanyar, si aconseguim resultats positiu serà més fàcil tot".

Noms propis sobre els que ha parlat el migcampista: el primer, el de Gerard Moreno: "Ja sabem l'important que és per a nosaltres, en qualsevol excepció que no fos Espanya o alguna de les millors estaria segur, tant de bo pugui anar convocat aviat perquè ho mereix, és bàsic per a nosaltres, no només pels gols sinó per com competeix, per tot, mereix més que ningú anar convocat"; el segon, el de "La Roca" Sánchez: "Està molt content, tenim la sort que tenim un vestuari molt bo i qui arriba s'acobla bé; a nivell d'entrenaments l'he vist bé, aguanta bé la pilota, controla els espais, ens aportarà molt, és fort, tant de bo pugui donar el millor d'ell mateix per ajufar l'equip".

Tornant a l'equip, i sobre si el repte és ara sortir d'aquesta zona de ningú, explica: "És quelcom d'equip i personal, un no pot estar conforme amb la situació en que està l'equip i vol més. Hem tingut ocasions d'escalar posicions i no ho hem fet, com sumar tres victòries seguides, i al final hem de fer-ho, no queda un altra. A la segona volta els rivals no perdonen, tothom suma i hem de tenir clar que hem de guanyar ja, és bàsic començar a sumar de tres i veure'ns amb opcions d'escalar posicions i acabar la temporada de forma bona i il·lusionant".