AVUI A POL

QUIQUE: 'SÓC L'ENTRENADOR DE L'ESPANYOL I HO SERÉ'

13/01/2018
El técnic diu que el que ha succeit "son situacions del futbol" i que al marge de l'oferta "l'important són els fets, estic aquí i tinc molts motius per ser feliç"

Cornellà-El Prat 13:00h. Tensa roda de premsa d'avuí a la que es debatia el futur de Quique Sánchez Flores. El tècnic inicialment ha fugit d'estudi amb la mateixa tàctica emprada al post partit davant el Llevant però aquest cop no ho ha tingut tant fàcil, donat que la roda de premsa ha estat un autèntic monogràfic sobre la seva persona. "No parlo de mi" ha començat dient de manera estèril, ja que els periodistes gairebé no ha preguntat per una altra cosa, "hi ha una realitat que els clubs s'interessen en els entrenadors. El fet és que Gerard és aquí després de la seva oferta i el fet es que jo estic aquí i els jugadors no se'n volen anar tan facilment de l'Espanyol". El mister, que ha dit que ahir va ser al cinema amb la seva novia veient una película de Woody Allen -que com ha dit després "no li va acabar d'agradar"- ha seguit traient ferro a aquestes 48 hores a les quals ha estat negociant amb l'Stoke City, "son coses del futbol. Passen amb els jugadors constantment. Ocorren, però l'important és que pensem. Som feliços, tenim moltes coses que ens fan ser-ho. Ens agrada la connexió, com ens tracten. M'agrada el que generem en l'estadi, m'agrada que l'Espanyol creixi. Estic en una gran ciutat i país. No tinc res a explicar. Haig de preocupar-me del partit de Lliga i res s més. Honestedat i tirar cap endavant". El míster, mostrant-se cada cop més incòmode, ha aludit a la premsa per haver magnificat la situació, 

"No puc parar aquesta maquinària. No puc fer això. Entenguin que l'única cosa que ocorre que hi ha situacions del futbol que no es poden parar. Els altres no fem res, vam seguir treballant i mostrant compromís. Nosaltres el dijous estàvem obstinats a posar el millor equip possible i passar. Visc en un món tranquil i honest. No m'agrada la gent que viu dubtant i sospitant de tot. M'envolto de la gent sana que no és mal pensada. Tot el que necessito ho tinc al meu abast". Repreguntat sobre el mateix, sobre les negociacions que ahir mateix va estar mantenint amb l'Stoke, ha seguit mostrant-se aliè a tot plegat, "que diguin el que vulguin però que no comptin amb mi", i ha enumerat algunes de les raons que li han fet fer marxa enrere, "ens sentim bé, feliços, abrigallats i és molt difícil que algú es vagi. Hi ha jugadors que parlen bé de tu. Tinc als fills a prop. Vosaltres no teniu ni idea i vosaltres no ho sabeu perquè són personals". L'entrenador, que ha insistit amb l'importància dels fets per sobre de les especulacions, creu que en la seva actitud "no he fet res per provocar a la graderia. Hauria d'enviar un missatge a tots els clubs per dir que no s'acostin a ningú per provocar aquesta situacions. L'Espanyol té la fortuna de tenir gent implicada en el projecte i honesta. Esperem un clima preciós. Aquest Espanyol i Athletic és històric i bonic. Són coses que passen diàriament. Hi ha interessos per ara, dins de tres mesos, un any i la temporada que ve. No volem fer un drama. Que em deixin tranquil que vull viure en pau. No em ve de gust que em posi en situació que no vull. Intueixo que vostès van a crear un conflicte". Finalment, després de molt apretar, ha deixat anar la frase que el segella fins a final de temporada, "sóc l'entrenador i ho seré".

Quique ha deixat anar algun dels motius que el poden haver portat a considerar la possibilitat de marxar, "si en alguns moments estem frustrats és perquè ens havien promés que anàvem a créixer a major velocitat. I això ens ha molestat. D'altra banda, normalitat. Tot en funció del que ens importa. Res més". Posada en relació aquesta promesa no complerta amb la sortida de Ramón Robert, no ha volgut entrar en aquest extrem, "quan hi ha un canvi estructural se'm crida, se m'explica. Agraeixo que els dirigents m'expliquin el perquè. Vostè sap que hi ha un projecte, que havia de créixer a una velocitat i aquest any no. Però si no es pot créixer cal dir-ho. Lluitarem al màxim a fer-ho tan bé com sigui possible". Preguntat sobre si el pes sobre la seva esquena és massa excessiu, ha contestat "no em sento feble ni superat. Em sembla bé. Sabia que faria de portaveu i tot ha anat bé. No va passar gens. L'únic inconvenient és que en enviar missatges que no siguis optimistes em fa ser poc ambiciós. He estat valent per dir on estem. La gent agraeix que diguem la veritat. Volem que les coses siguin almenys com l'any passat. Però no estic cansat de representar al meu club. És impossible". Tantmateix l'entrenador ha confirmat els problemes físics de Sergio García i que Jairo tindrà fitxa un cop recuperat de la seva lesió, mentre que ha valorat el sorteig de Copa amb un acudit, "li haurem de dir al nostre delegat que no agafi més boles..."