AVUI A POL

QSF, DE LA FELICITAT AL DESENCÍS

12/08/2017
El tècnic ha passat de parlar de projecte que "olora bé", avançar "fitxatges il·lusionants" i que "l'afició tindra motius per estar molt feliç", a evidenciar públicament que no està content.

Redacció, 7:30h Les paraules i també els silencis de Quique Sánchez Flores després del partit davant el Nàpols, l'últim de la pretemporada a poc més d'una setmana de l'estrena en la Lliga, han desfermat tota mena d'especulacions. Alguns, fins i tot, arriben a qüestionar-se si no son un avís en el sentit que podria arribar a plantejar-se deixar la banqueta del primer equip, un escenari extrem que ja te un precedent en la seva carrera, quan al 2015 va marxar del Getafe apuntant, com recorda avui AS, "És una decisió personal que em permet evitar situacions que no em van fer feliç".  A la zona mixta de San Paolo, el tècnic també va parlar d'aquesta manca de felicitat: "No estic molt content. No estic feliç.... Cal esperar. Anem a esperar a que acabi la setmana. Serà el moment de tornar a posar la confiança en els jugadors, seran ells els que marquin la diferència i aconsegueixin els objectius".

Especulacions sobre el seu futur al marge, el posat de l'entrenador madrileny desvela preoupació; el cert és que de la planificació esportiva que es parlava en acabar la passada temporada a l'actual hi ha, tot i que el mercat encara no ha acabat, diferències considerables, i tot i que s'ha aconseguit lligar la continuitat d'alguns dels pals de paller de l'equip del passat any com Diego López i Piatti, a més d'adquirir la totalitat dels drets de Leo Baptistao, el cert és que fent balanç no s'han portat els fitxatges il·lusionants que el mateix tècnic apuntava al seu dia s'estava en disposició d'escometre.

A l'abril, QSF havia parlat directament de fitxatges il·lusionants i de que "l'afició tindra motius per estar molt feliç la temporada vinent. El  6 de maig, afirmava que el projecte olorava bé i el 12, insistia que s'estava en disposició d'anar a per les primeres opcions de mercat 

QSF va marxar de vacances marcant algunes directrius clares: conservar els esmentats jugadors, a més de Diego Reyes, al que pensava avançar de posició, un parell de centrals, un lateral esquerre, un migcampista de toc, és a dir, un cervell per dinamitzar el joc d'atac, i un davanter si algun dels homes en nòmina -tothom tenia en ment Felipe Caicedo- acabava enfilant la porta de sortida.

En la majoria de posicions, i després de parlar d'objectius de primera línia, la dinàmica del propi mercat i el tema del límit salarial ha acabat frustrant les expectatives generades, i han acabat venint altres noms més assequibles econòmicament: pel mig del camp, van anar caient Éver Banega o Borja Valero, pels que hi havia un interès real, i ha acabat fitxant Granero, una notícia que va ser rebuda amb escepticisme per l'entorn tot i que al final ha estat un dels homes més destacats de la pretemporada. En el cas del central, es va començar parlant de Raúl Albiol com a objectiu número 1, i s'ha acabat ftxant un jove amb molta projecció però encara amb poca experiència com Mario Hermoso i a Naldo, de qui malgrat ser un home que coneix perfectament, QSF va parlar amb certa desídia en l'esmentada compareixença davant els mitjans a Itàlia. Per a l'atac, després de molts dies insistint en que Mariano estava a punt de caure, al final va marxar amb destinació al Lyon, on per cert s'està sortint, amb tres gols en les dues primeres jornades, i ja s'ha convertit en una de les sensacions del campionat francès. En el cas del lateral esquerre, a una setmana pel començament de la Lliga segueix sense desencallar-se la situació d'en Dídac Vilà, set dies després que els seus representants viatgessin a Atenes per demanar a l'AEK el seu trànsfer. Per acabar-ho d'adobar, està la notícia de l'interès del Vila-real en Gerard Moreno, que sembla haver acabat amb la paciència del tècnic, tot i que el club ha estudiat tots els escenaris possibles per reaccionar, i confia en la fidelitat mostrada pel jugador, que en cap cas forçarà la situació.

Malgrat l'aparent desencís de l'entrenador, encara hi ha confiança en poder acabar de configurar una plantilla amb garanties per escometre els objectius del curs; aquí rau part del problema, i és que en el full de ruta hi ha planificat que enguany s'hauria de competir per entrar en l'Europa League, el que implica millorar el vuitè lloc aconsguit el passat curs. El problema és que els rivals directes semblen haver-se reforçat bé, i que l'equip te un inici de Lliga, en especial a fora de casa, especialment dur, que posarà a prova una plantilla que encara està hores d'ara per acabar de confeccionar.