AVUI A POL

Ras i curt per Oriol Rosell

Estar preparats
L'estat d'alarma i el conseqüent confinament que estem patint fa que tots plegats anem perdent a poc a poc la noció del temps. Ja portem més d'un mes sense partits de l'Espanyol i tot sembla indicar que queda encara molt fins que arribi el proper. No sabem quan acabarà aquest malson, però el que és ben segur és que quan arribi el dia les regles del joc hauran canviat substancialment. La tàctica, els automatismes, la creativitat, la pilota aturada i la resta de mecanismes que acostumen a tenir molta importància en el futbol actual quedaran eclipsats per un factor que serà molt més important que tots ells junts: l'estat físic dels jugadors.

Sabem que els nostres jugadors estan confinats a casa amb una rutina que el club els ha preparat i donem per suposat que la segueixen amb el rigor que pertoca. Tot i així, hem de tenir molt clar que això no es pot comparar a un entrenament normal i corrent a la ciutat esportiva. Si aquesta lliga s'acaba reprenent (cosa que personalment dubto), l'estat físic dels jugadors distarà molt de ser l'ideal i no es podrà recuperar amb una minipretemporada de deu o quinze dies per molt que ens venguin la moto. Això tindrà dues conseqüències directes per als jugadors: un rendiment baix i un risc de lesions elevat.

Si finalment s'acaba jugant serà a l'estiu, amb temperatures altes, després d'una aturada llarguíssima i una pretemporada de pantomima. Veurem el futbol reconvertit en un espectacle lamentable de resistència, amb jugadors que les passaran magres per acabar els partits amb uns mínims de dignitat. A més, si es pretenen jugar onze jornades en menys de sis setmanes qualsevol petita lesió implicarà dir adéu definitivament a la competició. Si a tot això hi sumem els estadis buits ens trobarem amb un nyap d'enormes dimensions, però serà allò que els clubs hauran volgut.

Cal que la nostra plantilla estigui preparada per tots els escenaris possibles d'aquí a l'estiu, i no serà fàcil tenint en compte que gairebé la meitat d'ells acaba contracte i potser ja té el cap més fora del nostre club que dins. L'estat físic de la plantilla serà tan important si es reprèn la competició que pot esdevenir la clau per assolir la salvació. Esperem que Abelardo i el seu cos tècnic ho tinguin clar i centrin tots els seus esforços en preparar aquest aspecte. Ens hi va la vida.

 

Oriol Rosell 

@pannepot      


 


 20/06/2020 Ningú és imprescindible
 26/04/2020 Avui que fa 20 anys
 26/03/2020 Periodistes contra les cordes
 19/03/2020 Els camions de Bèrgam
 12/03/2020 Donar la talla
 18/02/2019 La gran mentida
 01/10/2018 Oda al VAR
 24/07/2018 El termòmetre Roca
 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 19