AVUI A POL

Ras i curt per Oriol Rosell

Donar la talla

Si en alguna cosa ha pecat l'Espanyol aquesta temporada ha estat en no avançar-se als esdeveniments. La planificació esportiva a l'estiu va ser un desastre des de la sortida de Rubi i va acabar desembocant en la confecció d'una plantilla amb moltes mancances dirigida per un entrenador a qui el càrrec li va venir gran des del primer minut. Fins i tot en el cas de Borja Iglesias, que va ser una venda anunciada amb un mes d'antelació, vam ser incapaços d'anticipar-nos als fets i buscar-li un recanvi de garanties. En cap moment de la pretemporada vam donar la talla.

Quan va començar a rodar la pilota al mes d'agost la cosa no va millorar. Tres entrenadors que no han donat amb la tecla, una plantilla incapaç de competir amb regularitat i, al capdavant, un grup de capitans que ha liderat el desastre partit rera partit. A la lliga anem de cap a segona, mentre que les altres dues competicions les hem llençat per la borda a la primera ocasió que hem tingut. A la gespa i fins a dia d'avui, tampoc hem donat la talla.

I quan tot sembla perdut, de sobte, apareix un maleït virus. En pocs dies tot es descontrola i ens trobem en una situació molt complicada de salut pública que probablement acabarà provocant la suspensió de la competició en els propers dies. Ara mateix no hi ha res segur, però una cosa sí que hem de tenir clara: institucionalment hem de donar la talla, ja que ens hi juguem molt. Caldrà defensar els interessos de l'Espanyol davant de la resta de clubs de la lliga i, si cal, fins i tot davant dels tribunals. Hem de tenir claríssim que la lliga no ha acabat i que, per tant, no podem consentir que se'ns doni per descendits en cas de suspensió de la competició.

Si per raons de salut pública la lliga no pot acabar dins del termini corresponent cal defensar amb ungles i dents la suspensió de la totalitat de la competició. A més, encara que se suspengués l'Eurocopa, el 30 de juny acaben els contractes en vigor amb els jugadors i no es pot anar més enllà. Entenc que alguns equips pressionaran perquè es tingui en compte la classificació actual, però ningú ens pot treure el dret d'optar als 33 punts que encara queden en joc. A l'agost, si es pogués, ja tornaríem a començar de nou.

Oriol Rosell 

@pannepot      


 20/06/2020 Ningú és imprescindible
 26/04/2020 Avui que fa 20 anys
 11/04/2020 Estar preparats
 26/03/2020 Periodistes contra les cordes
 19/03/2020 Els camions de Bèrgam
 18/02/2019 La gran mentida
 01/10/2018 Oda al VAR
 24/07/2018 El termòmetre Roca
 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 19