AVUI A POL

Paintball per Joan Camí

Calero és recuperable

Ara o més endavant? Partim de la base que la seva temporada està sent decebedora i que ara mateix no val ni una quarta part del que va pagar l'Espanyol per ell l'estiu passat. D'acord. Assumint aquesta situació, ja que no val la pena perdre el temps en un debat en el qual tots coincidim, fins i tot el mateix jugador, cal buscar solucions a curt, mitjà o llarg termini. La meva aposta és clara: Calero és recuperable ara mateix i crec que està en un punt, per A o per B, que comença a equilibrar una mica els encerts amb les errades. No perquè hagi fet molts mèrits per guanyar-se el lloc, però sí perquè cal canviar coses, sacsejar l'equip I provar noves fórmules per obtenir resultats diferents.

En els últims partits, encara que a comptagotes i molt lluny del seu millor nivell, he tornat a veure algun detall del Calero que va despertar l'admiració del futbol espanyol i europeu fa només una temporada. S'intueix un punt més de confiança, segurament perquè ha assumit que no és titular i això el fa jugar amb menys pressió en una competició, l'Europa League, que s'ha encarat d'una manera molt més tranquil·la que la Lliga. Es mostra més atrevit amb la pilota i també amb l'anticipació, dos dels conceptes que més domina i que crec que poden afavorir al joc de l'equip.

Les millors fases de l'Espanyol des de l'arribada d'Abelardo han estat contra el Barça, el Villarreal i ahir contra el Wolverhampton (els primers minuts). I en tots tres hi ha hagut un patró comú: la pressió alta. Probablement és la millor manera d'apropar-se al gol, entenent que aquest plantejament també implica un risc que ara per ara no es pot obviar i que hi ha un rival que també juga. Calero és un central ràpid que pot jugar a molts metres de la seva porteria perquè se sent còmode en aquest context. A més, podria fer una gran parella al costat de Cabrera (passant a jugar per la dreta, a cama natural), que de ben segur l'ajudaria a créixer en tot el que ara mateix no està sabent gestionar

Però això és el que passa pel meu cap, clar, i no pel d'Abelardo, que com va repetir ahir després del partit, el que més li preocupa és la poca competitivitat que mostra l'equip en fase defensiva. Ara això és prioritat i sembla el més lògic, encara que jo sóc dels que penso que seguir insistint en els plantejaments que hem vist últimament limita les possibilitats de l'equip. En aquest punt jo me la jugaria, m'arriscaria, encara que ara mateix és molt complicat estar convençut al 100% de qualsevol decisió. Qüestió de gustos i tots són respectables.

Joan Camí

@JoanCami  


 18/05/2020 El regreso a Europa
 23/04/2020 Matías Vargas: la paciencia es fundamental
 15/04/2020 Javi Puado en Zaragoza, un match en toda regla
 10/04/2020 El caso de Ferran Jutglà
 05/04/2020 Nico Melamed, un medio centro ofensivo de futuro
 24/03/2020 El canvi
 02/03/2020 Córrer molt i córrer bé
 20/02/2020 Analizando al Wolverhampton
 23/01/2020 Analizando a Embarba, nuevo extremo del Espanyol
 09/01/2020 Analizando a Raúl de Tomás, nuevo delantero del Espanyol
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 11