AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Un estiu decisiu
Encetem avui un mes de juliol que marcarà decisivament el curs, molt més que els darrerament viscuts. Principalment perquè durant el present mes cal perfilar la plantilla que quedarà definitivament marcada en quant es concretin les sortides. I és que si es confirma la sortida d'Hermoso i alguna més que s'endevina, l'Espanyol podria disposar d'un bon pressupost per a reforços a manca de saber quina quantitat del total recaptat es destinarà a nous fitxatges. D'altra banda, si no es produís cap sortida -fet que a hores d'ara sona impensable- ens trobaríem davant el risc d'haver d'afrontar la temporada més exigent de la dècada sense reforços de nivell.

Portem dues temporades sense fitxatges al juny, la qual cosa indica d'una banda el modus operandi de la parella Perarnau - Rufete, que s'ho pensen més de dos i tres cops abans d'executar una operació, però sobretot explica la manera d'administrar els recursos a l'era Chen, basada a reinvertir els diners obtinguts per les vendes. Això fa que tot el pressupost graviti entorn de les sortides, fet que explica també la inflexibilitat amb què la direcció esportiva s'ha mogut a l'hora de demanar clàusules: necessiten recaptar el màxim disponible per poder reinvertir, ja que el plà Chen concentra la inversió en eixugar deute. Amb la decisió d'ampliar capital canviant deute per accions, s'han tornat a fer palès les prioritats del projecte. Sanejar primer per tenir poder a la negociació després. Però compte que en tot aquest invent també manca un element clau: per revalorar els actius, calen èxits esportius. Si enguany podem exigir la clàusula d'Hermoso, o la de Borja és perquè venim d'una temporada exitosa culminada en classificació europea. No n'hi ha prou amb mostrar-nos solvents i sense deutes per exigir les clàusules pels nostres actius, aquests actius s'han d'haver valorat davant l'aparador del mercat més ampli possible com ara ha fet Marc Roca enlluernant a tothom en tres partits de l'europeu sub 21.

Som en un any amb participació europea, i aquesta és una finestra que el club no pot desaprofitar per mostrar-se i per pujar un graó en el seu creixement. Però és important, vital, que aquesta temporada no es baixi el nivell de competitivitat, principalment per la mateixa mecànica del projecte. L'Espanyol no hauria d'encadenar una temporada exitosa amb una altra lamentable, com ha passat tantes i tantes vegades. D'aquesta manera el creixement quedarà en anècdota i serem davant l'enéssima oportunitat perduda. Per això avui encetem l'estiu més exigent i on, una vegada més, no podem fallar.


 17/02/2020 Cursa de fons
 11/02/2020 STOP cagones
 03/02/2020 La GRAN oportunidad
 27/01/2020 Got mig ple
 17/01/2020 La força d'un sentiment, avui
 08/01/2020 El fichaje es creer
 31/12/2019 2020, buscando la identidad
 17/12/2019 Bicefàlia escapçada
 06/12/2019 Asumiendo responsabilidades
 02/12/2019 La tarde en que nos fuimos a la mierda
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67