AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Femení: despertar del somni

Ahir vaig llegir als comentaris i a les xarxes algunes crítiques per l'afluència al partit de femení, que es va saldar amb un notable èxit d'assistència. Moltes d'aquestes crítiques es basaven en el fet que el camp no s'havia omplert malgrat l'anunci que les entrades s'havien exhaurit, com si ambdues coses no poguessin ser possibles alhora. Doncs bé, és rigorosament cert que el club es va desfer de tot el paper de què disposava i que molta gent, almenys la meitat de la gent que tenia entrada, va optar per no anar a l'estadi. Les dates, la climatologia i el sursum corda, triïn l'excusa que vulguin per conceptuar, bàsicament, la mandra. També és cert que el és gratis, no es valora. Però el club va procedir correctament repartint entrades entre diversos col·lectius, perquè si arriba a ser només pels socis, no ens enganyem, l'entrada hauria estat molt menor. Ridícula. Molt pocs socis van retirar la localitat de forma preferent, tot i que és cert que va haver-hi alguns problemes de comunicació, ja que hi ha gent que al final va accedir-hi simplement mostrant el carnet. Però de tot plegat, el que cal subratllar és que dilluns hi havia molta gent que entrava per primer cop a l'estadi i no eren majoritàriament simpatitzants pericos, sinó gent encuriosida, la qual cosa no deixa de ser una bona promoció per l'entitat, encara que no fossin veritables fans.

Tot seguit el club va fer saber que la temporada vinent hi haurien dos partits més del femení a l'estadi. No deixa de ser una bona notícia especialment per les noies, que ahir van viure un autèntic somni. Però molt de compte, ja que malgrat aquestes iniciatives són importants per visibilitzar l'esport femení, poden acabar convertint-se en un acte de festa major -aquest era l'ambient que hi havia a l'estadi- molt més que en una reivindicació real de futur pel seu esport. A tall d'exemple, va ser entranyable veure a les noies celebrar al final del partit amb la Juvenil, per cert un col·lectiu que va aprofitar l'esdeveniment amb intel·ligència per reivindicar-se. Però aquesta celebració tan maca també va conferir a tot plegat un component d'irrealitat, ja que l'equip malgrat fer un bon partit i tractar de tu a tu al que pot ser el futur campió de lliga, havia perdut. Fóra impensable que després d'una derrota hi hagi aquest nivell d'alegria si no fos perquè tots teníem clar que malgrat era un partit oficial de lliga Iberdrola, el que va passar dilluns no era real.

El repte veritable del femení de l'entitat és despertar del somni. No em refereixo només al dur retorn a la seva realitat d'entrenaments nocturns al camp 3 de Sant Adrià, sinó lluitar perquè el que va passar dilluns no sigui excepcional sinó habitual. I no forçat, natural. Que el club no hagi de fer un esforç repartint entrades a tort i a dret per omplir l'estadi per omplir-lo de persones benintencionades o encuriosides o sensibilitzades amb la promoció de l'esport femení, sinó de pericos, de socis, que vulguin veure a les seves jugadores derrotar a un rival i lamentar-se si no ho aconsegueixen. Però per aconseguir això, més que actes de cara a la galeria, el cal que l'entitat es posi mans a l'obra. Per començar, cal tenir un femení veritablement potent. No és tant car. Si podem llençar els calés en jugadors sobrers com Semedo, també podem dotar al femení del tercer o del quart pressupost de la categoria. I no només això, cal professionalitzar totalment a la secció, que segueix a mig camí de les velles i les noves estructures i encara per exemple, no té un equip d'scouting a l'alçada. El somni ha estat molt bonic, però ara el que cal és convertir-lo en real. Omplir l'estadi per guanyar un derbi. ¿Perquè no?


 27/05/2020 Reconnectar
 12/05/2020 Volver es ganar
 15/04/2020 La gallina
 24/03/2020 El gran cacau
 16/03/2020 La segona oportunitat
 09/03/2020 No están a la altura
 02/03/2020 Existir en Madrid
 17/02/2020 Cursa de fons
 11/02/2020 STOP cagones
 03/02/2020 La GRAN oportunidad
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67