AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

El gener que ens ve

Tots esperem que el triomf de divendres passat davant el Leganés esdevingui un punt d'inflexió, però cal celebrar que ja d'entrada ens va estalviar una setmana molt dura parlant del futur del tècnic i del seu projecte. Ningú no volia parlar de cessaments, però el debat hauria estat inevitable, a l'Espanyol i a qualsevol altre club del món, si després de sis derrotes no hagués arribat la victòria. Afortunadament el tema s'ha pogut aparcar, esperem que per sempre, però queda clar que al futbol ningú té un xec en blanc. Rubi tampoc.

Que l'equip hagi tornat a guanyar, a deixar la porteria a zero i que alguns futbolistes hagin agafat la responsabilitat i els galons que els hi pertoquen, és una magnífica notícia per començar l'any. De tota manera el gener que tenim per davant tornarà a posar l'equip a prova, i molt en especial, a la profunditat de la plantilla. En aquest aspecte, seguim en claríssim dèficit. Tenim una plantilla curta, molt cara i molt mal configurada, i tot i que sabem que aquest tema ja ve de lluny, de la 16-17, i que s'ha pogut arreglar ben poc en els passats mercats desprenent-nos d'algunes fitxes altes, encara en patim les conseqüències d'aquella planificació errònia. Però assenyalar aquelles culpes això no pot servir per tapar les responsabilitats actuals.

Rubi necessita reforços. La qüestió és innegable i la direcció esportiva no pot defugir de l'obligació de reforçar la plantilla. No ignorem les dificultats econòmiques ni l'escàs marge que deixa el límit salarial, però no és cert que no es pugui fer res per resoldre aquesta circumstància. Es poden canviar cromos, es poden cedir jugadors, es pot trobar mercat per alguns altres, o alliberar una part de fitxes per reinvertir en un cedit, com es va fer l'any passat amb Carlos Sánchez. I en última instància, si res d'això funciona, cal posar en relleu els impediments de manera pública, i traslladar a Chen la responsabilitat d'aquesta situació. L'equip necessita reforços i no acudir al mercat és una temeritat que podem pagar molt cara.

La Copa, el doble compromís basc als sempre difícils Anoeta i Ipurua i la visita d'un Real Madrid que necessita no fer més el ridícul per no quedar fora de les quatre places Champions, seran una prova de foc per la plantilla. El que es faci durant el mercat d'hivern ho serà pel que li queda de credibilitat a tot el projecte Chen. I compte, perquè tornen amb insistència rumors de venda, i es parla d'una cita clau durant aquest mes de gener, que pot esdevenir crucial. Veurem.

Francesc Via 

@francescviapol    


 11/06/2019 El plan Chen
 07/06/2019 Fisking Rubi
 03/06/2019 Gallego i la meritocràcia
 29/05/2019 Projectes
 20/05/2019 El moment és ara
 14/05/2019 El que volíem
 07/05/2019 Volver a creer
 30/04/2019 Perfils
 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64