AVUI A POL

Paintball per Joan Camí

El perquè de les 5 derrotes

L'Espanyol passa per un moment d'indecisió important. Una davallada en el joc i en els resultats que ha frenat les il·lusions del conjunt blanc-i-blau. L'equip està confós, els jugadors es mouen en el terreny de la incertesa i l'aficionat, acostumat a grans tardes de futbol a Cornellà, tampoc acaba d'entendre el(s) motiu(s) de tot plegat. És complicat explicar aquest canvi perquè aquest esport no és una ciència exacta i perquè cada cap de setmana hi ha un rival que també juga. En tot cas, en l'últim mes de competició, s'ha vist el Rubi amb més dubtes de la temporada. I en conseqüència, un equip que ha passat de despertar molts elogis a caure en un estat de desconfiança i falta d'atreviment. No s'expressa de la mateixa manera. Però després de cinc derrotes, no tant pel resultat sinó pel joc de l'equip, hi ha alguns factors que podrien ajudar a entendre perquè l'Espanyol de finals d'estiu no és el mateix que el de finals de tardor i principis d'hivern. Hi ha coses que potser no estem tenint en compte

 

 

1. Individualitats que no carburen igual. El millor Espanyol de la temporada es pot entendre a partir de 5-6 respostes individuals que han marcat molt les diferències. I ho han fet totes gairebé al mateix temps. Aquest fet, segurament, ha generat un estat de confiança ‘irreal' a tot l'equip. També a la premsa, a l'aficionat i a qualsevol persona que hagi seguit els partits de l'Espanyol aquesta temporada. Mario Hermoso, Marc Roca, Granero, Darder, Sergio García i Borja Iglesias, tots sis han estat superiors en els duels i han imposat la seva determinació en diferents zones del camp. La bona coordinació entre ells ha fet que s'hagi pogut veure un dels millors RCD Espanyol dels últims temps.2. Absència de jugadors clau en l'últim mes. Exceptuant les derrotes contra Sevilla i Girona, partits on l'equip de Rubi, tot i tenir errades puntuals i molt sonades, va generar un futbol (i números) similars als de l'inici de la competició (i amb la presència de tots els jugadors importants), l'Espanyol ha perdut o no ha comptat amb peces clau del sistema a partir de Getafe. I se n'ha ressentit clarament amb pilota i sense. Marc Roca i Sergio García al Coliseum, Hermoso i Granero contra el Barça i el mateix central madrileny i Sergi Darder en l'última cita davant el Betis. L'equip s'ha desnaturalitzat perquè no té recanvis de garantia per mantenir el pla A. I el pla B, més vertical i pragmàtic, tampoc ha servit per obtenir resultats.

3. Mario Hermoso. La baixa més sensible ha coincidit en el tram que l'equip més el necessitava. Davant del Barça i el Betis, dos conjunts que busquen dominar a través de la pilota, Rubi l'ha trobat molt a faltar. El tècnic ha plantejat fases de pressió alta per incomodar les primeres passades, però els d'Ernesto Valverde i Quique Setién han trobat mecanismes per superar-la i sotmetre amb atacs ràpids i verticals. Un escenari on Mario Hermoso s'expressa molt bé; et permet jugar amb la línia avançada, anticipar-te, corregir a camp obert i amb molts espais a la teva esquena i tenir més control i precisió amb pilota contra rivals que et vénen a buscar a dalt (és més tècnic i ràpid que Duarte). Exposar-se amb el ‘tico' no és mateix que fer-ho amb Hermoso.

4. Els dubtes de Rubi s'expressen amb Víctor Sánchez. L'absència de Mario Hermoso ha coincidit amb la presència del migcampista de Rubí a l'alineació. Un perfil totalment diferent del de Granero (continuïtat) i Darder (verticalitat). Víctor encaixa en un context de pressió alta + recuperació, però amb pilota no t'ofereix el mateix control que els interiors pels quals ha apostat el tècnic durant part de la temporada. A l'Espanyol li està costant assentar-se i imposar-se a camp contrari amb la mateixa estabilitat que ho feia abans. Els laterals no s'incorporen com a les primeres jornades, Sergio García no està rebent pilotes a la seva zona d'influència i l'opció per trobar i activar a Borja Iglesias acaba sent només a través del joc directe. 

Joan Camí

@JoanCami     


 23/01/2020 Analizando a Embarba, nuevo extremo del Espanyol
 09/01/2020 Analizando a Raúl de Tomás, nuevo delantero del Espanyol
 16/12/2019 Sergi Darder no es un 10
 20/11/2019 Bernardo en las áreas
 04/11/2019 Qüestió d'encert
 28/10/2019 El análisis del Levante - Espanyol
 24/10/2019 Así juega el Ludogorets
 21/10/2019 Apuntes de un debut
 03/10/2019 El CSKA, al detalle
 27/09/2019 La propuesta de Balaídos
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 10