AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Solucions

L'equip que ens va meravellar a l'inici de lliga, és ara en caiguda lliure. És així i tractar de justificar una cosa amb l'altra, a més d'amagar el cap sota l'ala, no servirà per aturar una sagnia de resultats que va camí de ser històrica. La ratxa màxima de derrotes consecutives de l'Espanyol a tota la seva història és de 6. Portem 5 i visitem el Wanda. Si, vam començar molt bé i ara fem autèntica pena.

No es pot parlar de sort ni de mala fortuna i a més és perniciós fer-ho. Les coses s'han torçat, és cert, però les cinc derrotes consecutives ens els hem guanyades a pols. Per començar, no vam competir a Getafe ni al Derbi. Això ho han reconegut tècnic i jugadors, res més doncs a afegir. Després, hem tingut llacunes importants i errades lamentables durant moltes estones de partit a Sevilla, davant el Girona i també ahir davant el Betis. Per començar es parla del domini i la possessió dels verd i blancs, però en realitat dos dels gols arriben a la contra i l'altra a pilota aturada. Ahir, amb l'1 a 0 a favor i a un parell de minuts per acabar la mitja part, que ens agafin a la contra és absolutament imperdonable i propi d'equip novell. A primera divisió, no saber llegir els partits es paga molt car, amb derrotes.

L'Espanyol necessita solucions per sortir del forat i el cos tècnic les ha de donar. Si no hi son dins de l'equip, orfe d'altra banda de referents, les hem de buscar fora. Si el tècnic necessita elements nous dins una plantilla que tots coincidim que és molt curta, ha d'exigir, -si si, exigir- fitxatges. Rufete i Perarnau han de donar resposta a la seva exigència. Si no hi ha diners, que els demanin a Chen. Si Chen no els dona, que posin a la venda a jugadors que ja tenim per generar-ne, o els cedeixin per alliberar fitxes. Si tots els esmentats no fan res del que hem dit, tindrem una mesura molt clara de la responsabilitat de cadascú en l'actual situació. I si abandonen a l'equip a la seva sort, que després ningú s'estranyi de perquè la gent no renova, o no ve a l'estadi i s'entendrà perfectament per què els dos darrers partits a casa no els hem jugat com a local.

Necessitem solucions. El tècnic ha de ser el primer a oferir-les i ser exigent, perquè si no d'aquí a dos o tres partits es pot trobar amb el cap sobre una safata i preguntant-se què li ha succeït, tan bé que anàvem. Perarnau i Rufete també s'han de moure i encara mes si no volen començar a afilar el sabre per decapitar el mister i per evitar que una temporada que va començar de manera il·lusionant se'n vagi definitivament per l'aigüera.

Francesc Via 

@francescviapol    


 18/03/2019 Caure del cavall
 11/03/2019 I després què?
 23/02/2019 Sin dirección
 18/02/2019 Cerocerismos
 11/02/2019 Rubi
 04/02/2019 Rayo, decisió final
 28/01/2019 No se quieren enterar
 22/01/2019 Disjuntiva clara
 15/01/2019 Bipolaritat i decepció
 07/01/2019 El gener que ens ve
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63