AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Cinc apunts de dilluns

Stop drames
Hem palmat a casa en un partit on tot va fallar, però fins i tot en aquest escenari, amb alguns dels nostres millors homes cometent terribles errades, vam estar a punt d'empatar. L'equip no va desaparèixer fins i tot quan va tocar anar a remolc d'un bon Girona i va tenir prou esma per portar el partit fins als darrers instants. Passem pàgina i a refer-se ràpid. Que la derrota no afecti psicològicament a l'equip ni especialment a l'entorn. Ni caceres de bruixes prematures, ni psicodrames absurds que desinflin els ànims. Compte amb el que tenim pel davant: Getafe, Barça i Atlético. No val a desendollar-se. Imposem-nos l'obligació de seguir mirant cap a dalt.

Felicitar al guanyador
És un gest necessari a l'esport perquè enquadra qualsevol rivalitat dins un marc d'esportivitat. Tot i que el partit ve mediatitzat per moments puntuals, per monedes a cara o creu que bé podien haver estat d'una altra manera, cal dir sense embuts que els gironins són amb escreix el millor equip que ha passat per l'estadi. Així doncs, felicitats Barça G.

Stuani, sempre al meu equip
Els xiulets a Stuani em van semblar el zenit de la hipocresia. Tots volem un Stuani al nostre equip. Ahir li fa falta a Hermoso, si. Jo si fos Hermoso em passaria el dia d'avui passant-me la jugada endavant i endarrere i picant-me al front amb l'altra mà. Si vol ser un defensa top, de selecció espanyola i d'equip gran, ha de saber defensar a un davanter dels que rematen amb l'ànima i no respectarien ni a sa mare si jugués de central. El mateix va pel cop de colze a David. És culpa teva David: li havies d'haver pegat tu abans. Ja aneu 2 a 0 i espero que marquis a la tornada. Qui no entengui com va això no entén el que és la competitivitat. Tranquils, que si no ho enteneu Stuani sí que ho entén.

Si vols Europa, fitxa un punta
Ahir va ser l'enèsima prova del 9: si no marca el Panda no marca ningú. L'Espanyol necessita un davanter que ajudi a Borja i si és possible per banda, que aporti gol i desequilibri. Si l'Espanyol és valent i té decidit anar innegociablement per Europa, invertirà. Si no ho fa, es jugarà a la ruleta russa la possibilitat de fer un salt endavant com a entitat. És així i aquest convenciment no es pot amagar rere la bona feina de l'equip. Els que hi ha ho han fet molt bé fins ara, però necessiten ajuda. Inversió.

El VAR i el Geta
Ángel Torres, president del Getafe, ha engegat ja la campanya que el seu equip ha estat perjudicat pel VAR, i ho ha estat. Però en comptes de comparar errades, algunes de molt recents, com les dues accions d'ahir de Stuani, espero que ens concentrem a contrarrestar la campanya en l'àmbit mediàtic i en la mateixa mesura les seves declaracions per evitar ser l'ase dels cops en el pròxim partit. El Getafe no és ningú i nosaltres tampoc, però hi ha una salvedat: ells són a Madrid i nosaltres a Barcelona. Des d'allà és més fàcil fer soroll. Siguem llestos, si us plau. Siguem llestos.

Francesc Via 

@francescviapol    


 17/12/2018 Solucions
 09/12/2018 Fofos
 29/11/2018 Guasch no te la culpa
 20/11/2018 Sempre és un derbi
 12/11/2018 Equip petit, gran equip
 29/10/2018 Evolucions positives
 22/10/2018 Asaltar los cielos
 15/10/2018 Motivar-se en positiu
 08/10/2018 El partit de la dècada
 26/09/2018 Aprofitar l'onada
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 62