AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Equip petit, gran equip

Que ningú s'emprenyi pel que diré ara: som un equip petit i com a tal ens arbitren. Tenim 118 anys d'història, si, però som un equip petit que no pot omplir el seu estadi com si que va fer ahir el Sevilla, gairebé 60.000 ànimes protestant cada segon, cada fora de banda, cada falta en contra per clara que fos, com la de Sarabia, criminal. Els àrbitres es caguen. Els àrbitres no estan fets de cables i microxips. El VAR si. Però el VAR l'acciona un tio que també sent la cridòria i que també s'acoquina. Que també fa un càlcul ràpid, molt més ràpid que qualsevol supercomputadora: que passarà si xiulo tal cosa o si la deixo de xiular. Les repercussions. I les repercussions sempre són menors quan perjudiques un equip petit. El futbol és això i no cal perdre-hi més temps i acceptar-ho.

L'Espanyol va palmar per això, si, però no només per això. Fora fer-se trampes al solitari quedar-se només amb el penal no xiulat per catedralici que sigui. Però també és cert que tret del Bernabéu l'equip s'ha avançat a tots els camps i només ha estat capaç de guanyar en un. Això és una dada. Serveix per impugnar la temporada fora de casa de l'equip, ni que sigui de manera parcial? No. En absolut. Però tampoc no es pot ignorar, perquè d'altra banda també ens estaríem fent trampes al solitari. Ens costa tancar els partits i som un equip al qual no se li dona be especular. Això ens ha costat un mínim de tres o quatre punts. Seríem líders avui en solitari sense el gol de Verde ni el de Ben Yedder, perfectament evitables i gairebé tots dos amb el temps complit.

A Rubi se li va retreure molt la passa enrere que va fer l'equip als darrers instants del partit a Pucela, i ahir va treure el tema a roda de premsa. Que hagués passat si l'Espanyol ahir es tira enrere per conservar el punt en comptes de cercar la seva sort en l'intercanvi de cops? Doncs com sempre ho haguéssim jutjat en funció del resultat. Si surt bé collonut, si surt malament, el rosari de retrets. No serveix per res. Hem de saber on som i qui som: un equip petit al qual acostumen a putejar els arbitratges, que està fent una temporada excepcional i que ahir va tenir contra les cordes al Sevilla al seu estadi durant molts minuts. Vam competir i vam vendre cara la pell a tot un Sánchez Pizjuán. Si, som un equip petit. Però ahir vam tornar a demostrar, fins i tot en la derrota, que podem ser un gran equip. 

Francesc Via 

@francescviapol    


 20/05/2019 El moment és ara
 14/05/2019 El que volíem
 07/05/2019 Volver a creer
 30/04/2019 Perfils
 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
 08/04/2019 Vius de la trampa
 01/04/2019 Quatre coses abans del Geta
 27/03/2019 La mediocridad no es una opción
 18/03/2019 Caure del cavall
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64