AVUI A POL

Since 1900 per Marc Palau

Volem

L'Espanyol es posiciona com a nou líder de la Lliga Espanyola un cop finalitzada la desena jornada després d'una nova victòria a domicili i gràcies a l'ensopegada del Futbol Club Barcelona en el clàssic de diumenge. Si us plau, no em desperteu d'aquest somni.

Poc creiem els pericos que aquesta hipotètica situació podria ser real a aquestes altures de la temporada. Després d'un estiu traumàtic amb la pèrdua de nombrosos jugadors de pes com Aarón, Jurado o Pau López i amb la marxa de l'ídol blanc i blau, Gerard Moreno, sumat a les poques incorporacions i polítiques de club no gaire populars, el pessimisme es començava a apoderar de gran part de l'afició perica. Fins i tot les cases d'apostes ens donaven com a candidats potencials a perdre la categoria.

Ara, dos mesos després, la situació resulta ser totalment contrària i l'eufòria és l'estat d'ànim més present entre els pericos. En dos mesos, sembla que l'Espanyol hagi fet un gir de 180 graus, no únicament amb l'àmbit esportiu. No és cap novetat que el nostre equip, el qual alguns creien que no donava per més, està practicant un joc atractiu, valent i divertit. Però personalment, crec que el canvi més significatiu que ha petit aquest club ha sigut mental. On abans veiem jugadors insegurs i conformistes, avui, aquests mateixos jugadors, són un reflex perfecte del significat d'ambició i seguretat. Molts savis del futbol parlen de la importància de l'aspecte mental en el joc i aquest ha sigut la gran aportació de Rubí en el nostre club. Rubí ha portat llum a la foscor.

Joan Francesc Rubí ha sigut el gran artífex de la remodelació d'aquest club. Deixant de banda l'anàlisi tècnic, Rubí ha dotat d'optimisme, seguretat i ambició a totes les àrees del club, inclòs a la mateixa afició. La paraula Europa ha deixat de ser una paraula tabú i el "Darderisme" s'ha instaurat com a nova filosofia perica, i això m'ho expliquen fa dos mesos i no m'ho crec.

No sé què ens depararà el futur, no sé si finalment guanyarem la lliga o si ens classificarem per jugar competicions europees o no perquè això és futbol i és imprevisible, però el que no ha de ser negociable és seguir amb aquest full de ruta que ens ha regalat Rubí. Ha costat massa trencar amb el conformisme establert en el nostre club com per tornar-hi a caure de nou.

Així que pericos, seguim somiant, seguim enfadant-nos per empatar a Vallecas, seguim creient amb aquests jugadors, seguim apostant pel Darderisme com a estil de vida i sobretot "volem", VOLEM MOLT, I MOLT ALT!!!

Marc Palau

@mpc1900   


 24/02/2020 Marzo de Resurrección
 31/01/2020 Oier Olazábal
 22/01/2020 David López, pivote
 24/12/2019 Carta abierta a Santa Claus
 18/12/2019 Último contra penúltimo
 03/12/2019 En busca de la tecla perdida
 12/11/2019 Del pesimismo al optimismo
 06/11/2019 Más allá de la falta de gol
 23/08/2019 Verano de récords
 07/05/2019 De frío invierno al Trono de Hierro
1 | 2