AVUI A POL

Ras i curt per Oriol Rosell

El termòmetre Roca

A mesura que avança la pretemporada es va evidenciant que equilibrar aquesta plantilla serà molt complicat. Amb la porteria i la davantera teòricament resoltes, amb Diego López i Borja Iglesias com a titulars indiscutibles, falta resoldre la part central del puzzle. La línia defensiva a dia d'avui ofereix unes mínimes garanties amb Aaron, Naldo, David López i companyia (tot i que la plantilla demana a crits un lateral dret en condicions), així que la part complicada del trencaclosques és al mig del camp. Vull pensar que l'arribada de Rubi té com a principal objectiu millorar el joc precisament en aquesta zona, que és precisament on l'equip va oferir una imatge penosa la temporada passada.

Tenint en compte que l'operació sortida és complicada, la prioritat a l'hora de fitxar han de ser els extrems. A la dreta no hi tenim ningú: Hernán ha de sortir com sigui i espero que Rubi no reiteri l'errada contínua de Quique de posar Darder o Víctor Sánchez a la banda. Hi ha l'opció de Melendo, però crec que tirar-lo a la banda és desaprofitar-lo, ja va demostrar a Olot que on més mal fa és pel mig. A l'esquerra tenim Piatti amb un rendiment irregular i la possibilitat de fer-hi jugar Granero, tot i que a mi no m'entussiasma. Així doncs, si s'han de fitxar extrems i un lateral dret (com a mínim), no veig massa marge per portar un jugador de referència al centre del camp que marqui les diferències. Dit d'una altra manera, molt probablement al centre del camp ens haurem d'apanyar amb el que tenim.

Jugadors per aquestes posicions no ens en falten, però el seu rendiment el darrer ha estat baix amb la possible excepció de Darder. Tinc molt clar que ni Víctor Sánchez ni Granero rendiran suficient en aquesta posició, així que la gran esperança per acompanyar Darder a la batuta ha de ser sí o sí Marc Roca. És evident que el seu rendiment fins a dia d'avui ha estat insuficient, però em nego a pensar que un jugador que demostra tenir tant de potencial no acabi d'explotar mai. Aquesta ha de ser la seva temporada i ell ho sap: tant és així que va començar a treballar abans d'hora. Ha arribat el seu moment.

El rendiment de Marc Roca serà el termòmetre de la temporada. Si no podem comptar amb ell per a l'onze titular la manta quedarà curta per tapar alguna altra part del matalàs. Però si en canvi veiem la tant esperada explosió del Penedesenc i es guanya un lloc fixe a l'onze pot ser una gran ajuda per compensar altres prioritats que tingui la plantilla a l'hora d'anar al mercat. El risc és gran, ho reconec, però espero que Rubi li doni a Marc Roca com a mínim l'oportunitat de demostrar que pot ser titular indiscutible a l'Espanyol. Cosa que, malauradament, Quique no va fer mai.


 20/06/2020 Ningú és imprescindible
 26/04/2020 Avui que fa 20 anys
 11/04/2020 Estar preparats
 26/03/2020 Periodistes contra les cordes
 19/03/2020 Els camions de Bèrgam
 12/03/2020 Donar la talla
 18/02/2019 La gran mentida
 01/10/2018 Oda al VAR
 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 19