AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

L'hereu no existeix

Gerard Moreno ja no és jugador de l'Espanyol.

El club l'ha traspassat al Villarreal pel valor de la seva clàusula (vint milions d'euros), en el que és una bona operació en termes econòmics perquè només n'havíem pagat un i mig no fa massa temps.

Gerard Moreno se'n va a cobrar més diners i, per tant, la seva butxaca estarà més plena.

Fins aquí la lectura econòmica. Tant l'Espanyol com Gerard hi surten guanyant i, per tant, no crec que toqui fer cap retret perquè ambdós han vetllat pels seus propis interessos. Per cert, que aixequi la mà qui no va per la vida intentant guanyar més diners o aconseguint plusvàlues i rendiment econòmic a les seves operacions financeres.

Per tant, en el capítol crematístic jo sóc incapaç de buscar un culpable a la marxa de Gerard al Villarreal.

Però si entrem en els terrenys esportiu i sentimental els arguments, inevitablement, es tornen més subjectius.

Gerard era el referent esportiu i sentimental de l'equip. Els nens s'estampaven el seu nom a la samarreta. Jugava tots els minuts de tots els partits. Celebrava els gols fonent-se amb la grada. Marcava la meitat dels gols de l'equip. Pressionava l'equip rival constantment. S'assenyalava l'escut quan marcava. Imprimia caràcter i lluita els noranta minuts. Plantava cara a les vedettes del derbi. Encomanava la seva entrega a la resta de l'equip.

No crec que Gerard fingís quan deia que se sentia perico. I estic convençut que li haurà costat no convertir-se en l'hereu de Tamudo com tots, inclòs ell, havíem somiat. Els diners han estat un bon element de decisió però segur que la falta d'un projecte clar i ambiciós per part del club també ha pesat molt.

Els petits s'han quedat sense l'ídol. Els grans ens hem quedat sense l'ànima de l'equip.

Però això va molt ràpid i Gerard ja és història. En vindrà un altre, com sempre ha passat i sempre passarà. Es confirma que, després de Tamudo, no hi havia ningú més.

 

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog   


 


 31/05/2019 Rubi, d'heroi a traïdor
 19/05/2019 Aprofitar l'onada
 13/05/2019 Els últims 8 partits
 08/04/2019 De víctimes i culpables
 21/03/2019 Incrementar els ingressos
 21/02/2019 De bons i dolents
 22/01/2019 Invariablement mediocres
 15/01/2019 Mantenir-se és innegociable.
 30/12/2018 El procés inexistent
 23/12/2018 L'Espanyol d'Schrödinger
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 27