AVUI A POL

Since 1900 per Marc Palau

I Gerard Moreno???

Un cop més, Julen Lopetegui, seleccionador espanyol, ha optat per deixar fora de la convocatòria pels enfrontaments envers l'Alemanya i l'Argentina de la setmana vinent al nostre jugador referència, Gerard Moreno, un dels futbolistesmés en forma a dia d'avui en la lliga espanyola. Altre cop, la meritocràcia no sembla ser el full de ruta del seleccionador, i exemples com Lucas Vázquez, Isco o Diego Costa ho demostren. Aquesta enèsima decepció en el cas Gerard Moreno accentua una problemàtica típica en el nostre futbol; per entrar a la selecció espanyola has de jugar en un equip punter.

Personalment, i com a aficionat al futbol i seguidor de 'La Roja', crec que aquests amistosos no haurien de ser únicament partits preparatoris pel mundial, han de servir també per premiar a jugadors que mereixen ser seleccionats per mèrits propis i que poder, tenen difícil entrar en la llista definitiva per el Mundial de Rússia 2018.

Aquesta filosofia establerta en l'actual seleccionador no només genera frustració en el nostre jugador i en la pròpia afició perica, sinó que penalitza clarament als equips més petits i humils pel que fa la seva viabilitat esportiva. El simple fet que per poder accedir a la selecció has de jugar en un equip gran, fet demostrable si considerem que dels 24 seleccionats, únicament un parell de jugadors no juguen en equips de primera línea europea, genera un enorme perill en els equips de mitja taula baixa amb pressupostos clarament inferiors a l'hora de poder retenir a jugadors que haurien de tenir opcions reals de ser seleccionats.

Extrapolant-ho en el nostre cas, el constant passotisme de Julen Lopetegui cap a Gerard Moreno no fa altra cosa que accentuar la idea que si Gerard jugués en un altre equip més mediàtic, sí que podria ser cridat a files i aquest fet pot posar en clar perill la continuïtat d'aquests jugadors amb aspiracions internacionals en els seus respectius clubs. Sembla ser doncs que, fins que Gerard no vesteixi la samarreta d'un equip gran no el veurem jugar a la Selecció Espanyola, i això és un greuge comparatiu molt significatiu entre equips de la lliga espanyola. Que equips com Sevilla, València o Villarreal entre d'altres, puguin convèncer a Gerard Moreno per fitxar pels seus clubs amb el discurs de tenir més possibilitats de ser internacional si juga en les seves files és un exemple més del tracte desigual existent en el futbol espanyol. Aquest no hauria de ser un motiu de força per poder convèncer a un jugador perquè fitxi per un equip, ja que en un país normal, una lliga justa i una s-lecció on regnés la meritocràcia, tots els jugadors tindrien les mateixes possibilitats de ser seleccionats indiferentment del club al que pertanyin.

Per tot això, no ens queda una altra que esperar que a Gerard Moreno, àlies ‘El successor', li pesi més triomfar a l'Espanyol que jugar a dia d'avui a la selecció espanyola.

PD: Gerard, ells s'ho perden. Nosaltres seguirem gaudint del teu futbol.

Marc Palau

@mpc1900  


 24/02/2020 Marzo de Resurrección
 31/01/2020 Oier Olazábal
 22/01/2020 David López, pivote
 24/12/2019 Carta abierta a Santa Claus
 18/12/2019 Último contra penúltimo
 03/12/2019 En busca de la tecla perdida
 12/11/2019 Del pesimismo al optimismo
 06/11/2019 Más allá de la falta de gol
 23/08/2019 Verano de récords
 07/05/2019 De frío invierno al Trono de Hierro
1 | 2