AVUI A POL

L'anònim per Manel Garcia

L'actualitat perica

La situació aquestes últimes setmanes no ha estat la millor, i pel mig la visita de Mr. Chen que tampoc ha ajudat a donar l'espenta a l'equip per variar el rumb.

El discurs de Mr. Chen ha estat totalment favorable a la continuïtat del projecte i ha volgut mostrar la confiança en els jugadors i en Quique. Continuo en la meva línia de defensar a Quique, per tant, crec que el discurs de Mr. Chen ha estat correcte tot hi que penso que de portes endins passen moltes més coses de les que sabem. El president no pot venir a remoure el vesper, quan ja està remogut per la situació esportiva; seria tirar-se pedres a la seva teulada.

Fa no tants anys, la il·lusió (quan n'hi havia) acabava a l'estiu amb la venta de jugadors importants a preus molt per sota del mercat, però gràcies a l'entrada de Mr. Chen (en nom de Rastar), a dia d'avui podem corroborar:

- Que el deute que perseguia a l'Espanyol, ha disminuït, i el pagament a Hisenda ha quedat finalment liquidat.

- Que s'està especulant amb la venta d'un jugador del planter, fins fa poc més d'un any desconegut, per un import que significaria la venda més cara de la història de l'Espanyol, en una posició que no és de les més influents a l'equip.

- Que la marca de l'Espanyol està guanyant valor. Així ho demostra la explicació que ha realitzar Mr. Chen quan se li ha preguntat sobre l'esponsorització de Rastar a la samarreta i ha dit que per no malvendre-la, prefereixen que ho faci el grup.

Totes aquestes situacions no s'han produït per la situació esportiva de l'equip, sinó perquè el múscul financer amb el que compta ara l'Espanyol dona la possibilitat de tenir més marge als despatxos.

Sobre el paper, tot és genial i si fa 5 anys a cadascú de nosaltres ens facilitessin les xifres i les dades actuals, signaríem per davant, per darrere i al marge. El problema és que el futbol és totalment random, i uns bons resultats financers no tenen perquè assegurar bons resultats esportius.

Per tant em d'estar agraïts per la situació del club (al marge de la situació esportiva) i per l'entrada del grup Rastar a l'Espanyol. D'un altre manera, no hagués estat possible ja que jugadors com Aarón, Gerard o Navarro ja haurien volat, i jugadors com David López o Sergi Darder, mai haurien tornat al club.

En quant a la situació esportiva, crec que Quique va donar un pas endavant a l'últim partit contra Las Palmas, amb variació de jugadors i sobretot, de sistema. Penso que va ser bastant encertat però quan la dinàmica no és bona, qualsevol situació compromesa crea inseguretat a l'equip. Sincerament, tot hi la decaiguda als minuts finals, espero que Quique doni continuïtat aquest dibuix i segueixi introduint canvis a l'onze per recuperar a tots els jugadors per a la causa.

Sóc partidari de donar més marge a Quique, i tot hi que, al igual que Quique, també penso que Ramón Robert, Jordi Lardín o Oscar Perarnau haurien de ser els que donessin explicacions sobre la direcció i la posició del projecte de forma regular, crec que amb les seves declaracions, Quique va ser avantatgista ja que ha jugat a aquest joc i quan ja no ha volgut seguir ha pressionat per fer un Game Over. Sincerament, penso que haurien de fer un replantejament de la pressió (al menys mediàtica) que ha de recaure a cada càrrec.

Manel García

@soymanel_man