AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Quique ja no hi és

Quique va esvair tots els dubtes sobre la seva continuïtat després de la derrota contra el Girona. No és que hagi de marxar, és que ja no hi és. Recomano repassar atentament la seva roda de premsa per qui encara tingui el més mínim dubte. La resta, la data exacta de la seva marxa, la discussió sobre els termes contractuals, a quan puja la factura de la trencadissa, és només la burocràcia del divorci. Ja entraran els advocats a la sala quan toqui a certificar la defunció, però ja ningú ignora que això s'ha trencat definitivament i si resseguim amb la mirada la trajectòria de l'escletxa ens adonarem que la cosa ja ve de fa temps, inclús més enllà de l'estiu. I és que a Quique l'Espanyol sempre li ha quedat petit. "Estoy en otra liga" va dir ahir, situant-se un cop més per sobre del club i deixant al seu equip inclús per sota de la posició que ell mateix va determinar fa uns dies, recorden? Del 7 al 15. Doncs som setzens, i això és susceptible d'empitjorar en les dates que venen.

El més punible del seu discurs d'ahir és sens dubte haver tret sense que li preguntessin la circumstància de la seva possible marxa a l'estiu. Per què precisament ahir havia de treure aquesta qüestió? Va ser una covardia injustificable que devalua la seva visió sobre la plantilla i deixa a les clares que aquesta temporada s'ha acabat. Però a més, la raó de fons és senzillament una fal·làcia. És possible que a l'estiu Quique esperés que el club faria una passa endavant pel que fa a incorporacions, com ho esperàvem tots els pericos, però la realitat és que a petició seva la base de l'equip es va mantenir a un cost altíssim. I fins i tot es va potenciar amb l'arribada d'homes com Darder. Altres incorporacions, a més, van ser totalment dirigides per ell amb l'aquiescència del Director Esportiu: Granero i Naldo són fitxatges de Quique, signifiquen una inversió en cost i fitxes i no juguen amb assiduïtat. L'equip és el mateix de l'any anterior amb l'única absència de Diego Reyes. Quan Quique parla ara de la seva temptació d'abandonar, quan la grada li canta que marxi, no és per la frustració de no poder superar la vuitena posició de l'any passat, de no aspirar a Europa, sinó perquè som vuit llocs per sota de la posició de la passada lliga. Perquè la temporada anterior l'equip va mostrar jerarquia davant rivals inferiors, amb molt menys pressupost, i enguany cau davant Leganés, Alavés, Eibar i Girona. Perquè aquests quatre equips han superat en joc i competitivitat a l'Espanyol amb jugadors que costen la meitat. Perquè va demanar una plantilla de 25 i juguen 14, la qual cosa també ha tingut greus consequències al vestidor que ja no és el de l'any passat. Perquè després de dos desastres consecutius no hi ha canvi de plans, ni s'albira cap reacció.

Com dèiem abans, la decisió sobre el futur de Quique està presa. Només li manca la data. No te pinta que sigui aviat i cal no descartar que a empentes i rodolons i tenint en compte que no aspirem a res i sobretot, els aspectes econòmics de la seva marxa que després explicaré, l'entrenador pugui acabar la temporada. També per fer-lo fora cal que algú li posi el cascavell al gat. Cal recordar que hi ha dues figures específiques per decidir sobre temes esportius. En primer lloc el Director Esportiu, Jordi Lardín, amb total potestat sobre temes de primer equip. De moment públicament s'ha mostrat sempre alineat amb Quique però li pot tocar decidir en un parell de partits sobre la continuïtat de l'entrenador. Però compte, perquè si aquesta decisió es dilata, Perarnau haurà de prendre la iniciativa i llavors potser en compte d'un cessament n'hi ha d'haver dos. I a tot això, apuntin la dada: fer fora Quique costa gairebé 7 milions d'euros. Què pensa Chen de tot plegat?

Francesc Via 

@francescviapol        


 12/03/2018 Determinació
 05/03/2018 Potser Quique no ens entén
 28/02/2018 Com és possible?
 19/02/2018 La lliga en sabatilles
 16/02/2018 The big picture
 07/02/2018 Tribu
 29/01/2018 Butarque y se acabó
 26/01/2018 Gràcies Gerard
 18/01/2018 Cornellà ja no és verge
 15/01/2018 Facta, non verba
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 58