AVUI A POL

EDITORIAL

EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA

L'equip tancava ahir una setmana fantàstica on ha canviat absolutament el seu aspecte. Només cal donar una ullada als guarismes per descartar tot debat proposat pels 'haters' de Quique, que ja es fregaven les mans després de dos partits lamentables de l'equip. En una sola setmana, l'equip ha passat de tenir 1 punt a tenir-ne 8 i d'equilibrar el balanç de gols a favor i en contra passant de -6 a només -2. I tot en només sis dies davant rivals de nivell al campionat.

Però per sobre de tot, aquesta setmana ens ha portat dos regals que cal posar en valor. El primer d'ells el de la tranquil·litat. La boira que s'havia establert durant l'inici de lliga ja tenia el seu origen a l'erràtic mercat d'estiu i amenaçava amb instal·lar-se definitivament sobre la temporada. Però en només una setmana d'anticicló ha estat suficient per esvair dubtes. Tenim un equip per fer un bon any, i només la motivació del vestidor dirà si tenim prou per arribar a les places que donen dret a premi. Però hi competirem, i si no ho fem no serà per manca de nivell.

El segon regal és sens dubte el joc. Ja es pot parlar obertament d'una evolució que ha estat possible gràcies a col·locar una peça com Darder que ha donat sentit a les altres, com Jurado, sovint un vers lliure del poema que ara és peça vital de l'engranatge. Hem configurat un onze que tots els pericos ens podem aprendre de memòria i on poc a poc es podran sumar petites variants. A més, el darrer partit davant el Depor va deixar clar que tenim prou pólvora per fer molt de mal quan juguem amb el vent a favor.

L'únic però a hores d'ara és el de la consistència. A l'equip li segueix costant imposar el seu futbol de principi a fi, potser també per aquesta vocació de Quique a deixar-se dominar. En els quatre partits que han significat resultats positius, hi ha hagut massa alts i baixos durant el joc que podrien haver esdevingut marcadors ben adversos, i si no ha estat així és per la inspiració individual d'homes com Pau o David, o per atzars que han somrigut i no ho fan pas sempre, com la jugada del penal d'ahir quan l'equip semblava contra les cordes.

La consistència és la propera assignatura pendent per un equip que visitarà diumenge un Bernabéu que no pot perdre més punts i que no perdonarà la més mínima errada defensiva. Que aquesta visita no tiri per terra la magnífica imatge que l'equip s'ha construït davant l'afició i especialment, davant ells mateixos.


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
 13/03/2017 VERTEBRANT L'EQUIP
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17