AVUI A POL

EDITORIAL

SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE

La moral de la tropa perica està pels núvols abans d'enfrontar demà un partit transcendental, però l'eufòria desfermada per la magnífica victòria in extremis davant el Betis no ens ha d'ennuvolar la ment: no estem davant una final sinó davant d'una carrera de fons on el que compta és fallar el menys possible. A 9 partits pel final, cada errada penalitza, però algunes mes que d'altres. Perdre a Bilbao seria descarrilar de manera molt ostensible. No irrecuperable, però si decisiva. Crucial. 

Cal evitar la derrota sigui com sigui, i per això, tal com va dir ahir Víctor Sánchez, l'equip ha de ser fidel al seu estil, especialment el que va mostrar en el primer tram de la competició. Solidesa i eficàcia. Contundència a les dues àrees. I especialment, no anar a buscar l'empat de bon inici doncs això és el camí directe per aconseguir la derrota davant un onze que converteix cada córner amb perill de gol. L'equip ha de ser pragmàtic però no poruc en un camp, el més bonic de la primera divisió espanyola, que conserva l'esperit del vell San Mamés, un terreny de joc on el patiment és innegociable.

És un partit per homes, però també un partit que cal jugar amb cervell. Nedar i guardar la roba i esperar el moment adequat per donar el cop definitiu. No és un partit per dubtes, per jugadors que no tinguin clar el seu rol ni pels que s'amaguin, ja que a Bilbao són perfectament conscients del que hi ha en joc i a més, tenen més experiència que nosaltres en partits decisius, com es va demostrar a la passada semifinal de Copa, que van saber competir millor que nosaltres.

És cert que l'empat no arregla res i que només congela les nostres aspiracions una jornada més, la qual cosa no deixa de ser favorable als ocupants de la setena i sisena plaça, menys jornades, menys punts per restar. Però el factor camp és important, perquè l'Athletic és fort especialment a casa i te dues jornades consecutives com a visitant, que ens poden ajudar a restar-los punts. Per això cal evitar abandonar demà de San Mamés amb la cua entre cames, també pel factor anímic que suposaria. Cal sortir vius d'un Bilbao a qui hem de començar a tornar algun dels molts comptes pendents que tenim.

PericosOnline

@PericosOnline      


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
 13/03/2017 VERTEBRANT L'EQUIP
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17