AVUI A POL

EDITORIAL

2016: UN PRÒLEG DISCRET

Com s'esperava, 2016 ha estat un any de canvi, tot i que segurament no tan profund com es preveia. En el primer any del projecte Chen, i després d'un primer semestre de patiment hipotecat per l'herència esportiva del projecte anterior, semblava que arribaria la gran revolució xinesa. Però la realitat és que les moltes expectatives no es van veure satisfetes. S'han pagat no poques novatades, com alguns fitxatges amb currículum tant brillant com rovellat, i ha quedat clar que la inversió més gran de la història en fitxes i fitxatges no s'ha traduït, fins al moment, en resultats esportius. Tanmateix, és un projecte que en la vessant esportiva va néixer tocada per les relacions de confiança entre la direcció del club i el director esportiu, que va acabar sent rellevat del seu càrrec. Amb tot, la figura que més consens generava, la de l'entrenador, que semblava fa només un parell de setmanes haver consolidat el seu missatge de creixement i la seva imatge de pal de paller esportiu de l'entitat, ha trontollat en l'espai de pocs dies, entre el post derbi i l'eliminació de Copa. Tot plegat -i també a l'ombra del darrer desastre perquè el futbol és, per bé i per mal, el teu darrer partit- fa que cataloguem a 2016 en poc més que un pròleg discret del que s'espera del projecte Chen. 

Això no obstant, hi ha arguments per estar esperançats en que 2017 ens ofereixi millors notícies. Per començar, la concepció que Chen te del propi projecte, segons es desprén de les seves declaracions a la seva recent visita. El club cerca el concepte de 'cercle virtuós' i te clar que un cop controlada la sagnia econòmica, la locomotora del projecte és la vessant esportiva, que ha de permetre créixer socialment i generar alhora més beneficis econòmics. El club invertirà en futbol i en futbolistes en l'any vinent i això, malgrat que al final del present curs significarà una altra revolució a la plantilla -tot i que més petita que la de l'estiu passat- fa que es tornin a obrir de nou les expectatives pel que fa a reforçar l'actual equip, però aquest cop partint des d'una base molt més sòlida, perquè l'Espanyol te ara un bloc d'11-12 futbolistes amb molt bona projecció.

Hi ha dues potes bàsiques en l'edificació del 2017 i són Quique i Lardín. Reforçar aquest bloc actual de futbolistes dependrà del seu treball i de la seva entesa. Lardín ha aterrat a la direcció esportiva de forma abrupta, però la seva incorporació pot ser un encert si veritablement esdevé l'home capaç de crear una estructura esportiva potent i conjugar el fet de saber anar al mercat i conrear el propi hortet de Sant Adrià. El fet que es busquin nous terrenys ja demostra que l'aposta per la pedrera és ferma. D'altra banda Quique ha de recuperar el fil perdut abans del derbi i seguir demostrant que per formes i treball la seva ha estat una bona aposta. Té al davant dos reptes: demostrar que aquesta no és encara una temporada perduda i injectar l'exigència que aquest bloc necessita per seguir creixent i evitar ridículs com el de la Copa.

Seguir creixent esportivament, implantar d'una vegada per totes les estructures professionals a oficines i posar en marxa definitivament el 'cercle virtuós' anunciat per Chen, són els reptes d'un club que el 2017 ha de començar a pitjar forçosament l'accelerador del canvi.

PericosOnline

@PericosOnline    


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17