AVUI A POL

EDITORIAL

10 COSES PER FER MENTRE ESPEREM LA TORNADA

No fer-nos massa sang: Ressistir la molt perica temptació de cremar-ho tot. No pagar la nostra frustració amb les errades del tècnic al camp o a la sala de premsa. Tampoc amb els jugadors que van estar menys afortunats. Són millors. Sempre han estat millors i la gesta és tornar a intentar-ho any rere any. A Messi i a Iniesta els queda un derbi menys. L'Espanyol està creixent i les distàncies s'han d'anar escurçant. El temps és al nostre costat.

Fer anàlisi: Tot equip que visita el Camp Nou es planteja on ha de situar la defensa. No vam saber tancar a dalt: el gol arriba en un contracop de dues passades. Quique pensa que s'havia de fer així però ni Alavés ni Málaga, per exemple, han utilitzat enguany aquesta tàctica i han sumat. A més, mancaven arguments ofensius per inquietar al Barça a dalt. Per ser honestos, tampoc ens va sortir be tancar-nos davant l'àrea. L'aposta no va ser aquest cop clara ni diàfana.

Fitxar: Potser no al gener, però sens dubte al maig, un lateral dret i un central. Prioritaris. És imprescindible alliberar a David López i sumar-lo al mig del camp. L'equip guanyarà en futbol. A dalt a l'Espanyol li sobren davanters estàtics com Caicedo. Manca desbordament i sorpresa.

Recuperar-nos: Eliminar a l'Alcorcón sense patir. Anar-nos de vacances amb la convicció que cal seguir creixent, donar una altra passa. L'Espanyol ha iniciat un camí i no pot permetre que un partit encaixant gols i perdent algun signe d'identitat canviï la seva programació ni la seva ruta.

Denunciar: Feina per al consell, on hi ha bons advocats per preparar denuncies si la lliga no actua d'ofici. Els insults van ser clars i notoris i es van poder escoltar i llegir amb claredat. Denunciar i traslladar a la premsa reiteradament els motius de la denúncia i la resolució de la mateixa. Actuar amb la mateixa inquina amb que hem hostigat les pròpies files i la mateixa capacitat crítica amb que vam deslegitimar les nostres pròpies pancartes.

Difondre: La premsa perica i tots els que estem a l'entorn del club i/o tenim un mínim d'ètica o vergonya hem d'explicar el que ha passat a tot arreu on ens vulguin escoltar. Les pancartes. Les targetes preventives de Mateu Lahoz. L'agressió de Busquets. Tot va existir i no ha de caure a l'oblit ni que tinguem altaveus molts més petits que els seus.

Parlar amb Quique: Està prou bé ser un cavaller i un esportista, però els elogis de la roda de premsa d'ahir van passar de mida i van ferir a molts pericos tant o més que el resultat. Mentre defensi contractualment al club Quique ha de pensar que no pot dir ni fer el que per exemple seria impensable a Sevilla o a Madrid. Algú imagina a Luís Enrique lloant Ramos? Ni Guardiola li demanaria la samarreta a Cristiano.

Protegir als nostres: El fill de Quique és del Barça, però els nostres no i saben ben bé que és un post derbi a les escoles. Ho sabem nosaltres. El que avui els espera farà que alguns no puguin resistir la pressió i els perdem com a futurs pericos. Els hem de protegir anímicament i donar-los arguments per a seguir endavant en l'època més difícil de la història.

Recuperar la grada: El que es va veure i sentir a la graderia del Camp Nou ha de fer reflexionar molt a la nostra graderia especialment pel que fa a l'autoodi. Un derbi és un derbi i no ens ha d'estranyar sentir més d'una barbaritat i contextualitzar-la, com s'ha fet tota la vida. La directiva ha d'actuar per defensar-nos però també prendre nota del que s'ha viscut allà a l'hora de jutjar la pròpia graderia. Cal recuperar el nivell d'hostilitat del primer derbi a Cornellà.

Esperar: El futbol sempre dóna possibilitat de revenja. Ja vindran. Cal seguir creixent per escurçar distàncies i preparar bé la tornada. La jornada 35 marcada en vermell al calendari. Els esperem.

PericosOnline

@PericosOnline   


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17